Direktlänk till inlägg 5 februari 2020

Hur korkad får en regering vara?

Av Sven-Erik Hemlin - 5 februari 2020 19:22

Egentligen kan man inte använda den förklaring våra politiker använder sig av när det gäller hur vårt samhälle blivit, för alla som arbetar inom vården och skolan såg det komma. Det var bara en tidsfråga när det politiskt skapade samhället skulle börja falla sönder och samman. Man hör kriskommissioner nämnas, snarare skulle det behövas en haverikommission.


Att Löfven tänker vara kvar bättrar knappast på socialdemokraternas opinionssiffror och partiet saknar en egen identitet. Enda råd som kan ges till partiledningen är att delegera sökandet av egna förslag till de ideellt trogna som rör sig bland vanligt folk. Det är där det går att höra vad missnöjet och misstron beror på, inte bland rövslickande partikamrater rädda om sina uppdrag.


Partiet börjar nu närma sig det procenttal där de som är kvar också är beroende av partiet. Jodå, så korrupt är vårt land att de största partiet kunnat placera sin egna som tack för visad mångårig lojalitet. Skulle mot förmodan tjänstemannaansvaret återinföras skulle det innebära katastrof för det en gång enväldiga partiet, det är knappast många som då vågar vara kvar på sina uppdrag. Att ta ansvar är knappast politikers bord.


Nåja, det är inte längre någon vits med att vara största parti, varken S eller SD har någon glädje av det och anledningen är i demokratisk ordning fattade majoritetsbeslut. Hur något parti skall kunna få igenom sina ideologier är svårt att se, allt måste kohandlas och det slutar med att det största partiet ställs vid skampålen.


Det här med majoritet blir minst sagt komplicerat ju större SD blir. Har svårt att tänka mig att M och KD vill gå i SD:s ledband, det skulle ses som ett enormt politiskt nederlag. Alla har ju den hårda vägen fått lära sig hur MP ställt till det för svenska folket tack vare att S tvingats ge med sig för fridens skull. Vi närmar oss alltså en ohållbar politisk situation där svenska folket står som förlorare.


Knappast stillatigande, det kommer att bli ett sjuhelsikes liv som sprider chockvågor genom hela det politiska etablissemanget. De flesta har lärt sig att S har en förmåga att ta till brösttoner när de hamnat i ett läge då de varken vet ut eller in. Men tomma tunnor bullrar mest sa man förr och det är precis så invånarna ser på det socialdemokratiska partiet numera. Kommer de någon gång till skott är det inte av egen kraft.


Det här har fört med sig att invånarna fått upp ögonen för att så här kan vi inte ha det eftersom besluten påverkar dem i vardagslivet. Att få det att gå runt är svårt nog ändå utan att drabbas av idiotiska beslut som påverkar invånarnas liv. Ingen politiker fattade vad privatiseringar skulle ställa till med, det har blivit både dyrare och sämre över hela linjen.


De uppror vi kan se på sociala medier är bara början på de politiska makthavarnas inskränkning av makt. Alldeles för många människor har berörts på ena eller andra sättet av orättvisor och slöseri med invånarnas pengar.  Naturligtvis kommer de politiska uppdragens betydelse att granskas, som vi sett fungerar inte längre vårt land demokratiskt som det var tänkt att vara.


Tänker man efter är det nästan skrattretande att personer utan den utbildning som krävs i dagens samhälle kan fatta beslut som inte är med invånarnas bästa för ögonen. Utan det slöseri med pengar som de politiska företrädarna i sin okunnighet fattar beslut om, skulle vårt land verkligen vara rikt. Det skulle finnas tillräckligt med pengar till en fungerande skola, vård och omsorg.


 Trampar man på i ullstrumporna och låtsas att det inte regnar blir man blöt om fötterna, Det är så man kan se det envisa fasthållandet vid lägst arbetslöshet i EU, samtidigt som sjuktalen skall hållas nere med hjälp av Försäkringskassan. Resultatet har blivit ett sjukt samhälle det snart inte finns någon bot för. Det är inget trendbrott att arbetslösheten nu ökar, den har hållits nere med konstgjorda medel.


Våra politiker sedan långt tillbaka har sannerligen inte varit några visionärer, snarare har de haft orealistiska drömmar som de själva trott på. De har aldrig försökt ta reda på hur det verkligen ser ut i det dagliga livet hos de flesta av invånarna. Men försämrar man för de sämst ställda drabbas landet som helhet långsamt men säkert.


Kvalitet är viktigare än kvantitet, det var så man resonerade en gång i tiden. Vår självhushållning har slagits i småbitar genom att vi får allt färre bönder som ger upp på grund av myndigheters klåfingrighet och ständigt stigande kostnader. Man saknar inte kon förrän båset är tomt, men hur gör vi om svenska folket inte har råd med allt dyrare importvaror? Det blir ju så när det inte finns någon inhemsk konkurrens att tala om.


Skulle vara intressant om det finns någon nyliberal lösning på de problem som ligger framför oss. Våra bönder är ju privata företagare som istället för att omhuldas istället körs över av våra politiska makthavare. Eller är det meningen att Polska, Bulgariska och Rumänska bönder skall utnyttjas med hjälp av den frikostiga arbetskraftinvandringen? De knogar säkert på utan att klaga.


Hur det blir med arbetskraftsinvandringen skall en utredning presentera i slutet på nästa år. Den utredningen kan bara komma fram till att förutsättningarna ändrats, vilket kan ske inom loppet av bara några månader. Det bevisar i alla fall att vi har den mest korkade regeringen i mannaminne, det behövs ingen utredning för att komma fram till det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards