Direktlänk till inlägg 29 januari 2020

Får vi vad vi betalar för?

Av Sven-Erik Hemlin - 29 januari 2020 20:07

Om man förenklar det som nu händer i vårt land kan man säga att vi har de politiker vi förtjänar. Men så enkelt är det inte, vi har de politiker vi har på grund av ett politiskt skapat maktsystem som inte är i takt med tiden. Eller snarare sagt, väljarna får inte hur de vill ha det utan ställs med lång näsa efter val eftersom efter en massa trixande har vi en segrare, som i själva verket inte är det.


Det är inte bara januariöverenskommelsen som visat hur fel det kan bli, det har genomsyrat vårt samhälle under många år. De ohederliga allianser som uppstått är ett hån mot invånarna och det har definitivt påskyndat det kaos som vi nu kan se inom sjukvården och skolan. Frågan är om det finns en möjlighet att få rätsida på alla politiska misstag.


Det liknar mer och mer företagens kvartalsrapporter när partierna är lyriska över vunna procent vid en opinionsundersökning, men glömmer bort att ha runt tjugo procent inte är någonting att skryta över. Tittar man på hur många som är emot de olika partiernas locktoner är det ingen rolig läsning för våra politiska partier från vänster till höger.


I dagens läge är det ingen höjdare att vara största parti och ha strax över tjugo procent, det är ju så att nästan åttio procent är emot. Det finns med andra ord en förkrossande majoritet som inte vill att exempelvis S, M eller SD skall regera. För de små partierna är det ännu mer skrämmande där runt nittiofem procent av invånarna inte har något som helst förtroende för dem. I nuläget har V, C och KD cirka nittio procent emot sig, ingenting som motiverar hög svansföring precis.


Är det svenska folket det är fel på, eller har det politiskt skapade maktsystemet spelat ut sin roll? Att systemet är förlegat i den moderna värld vi lever i är uppenbart, vad som krävs är en regering där alla drar åt samma håll, nämligen ett samhälle som är det bästa för invånarna. Hade en sådan regering funnits de senaste tjugo åren, hade vårt land sett helt annorlunda ut.


Jag och många med mig struntar fullkomligt i hur de olika partierna vill att vårt samhälle skall se ut, det är invånarnas behov som skall ligga som underlag för de beslut som fattas. De förtroendevaldas uppdrag går ut på att förvalta invånarnas pengar på bästa sätt, om de inte gör det kan inte invånarna skippa rättvisa därför att ingen enskild är ansvarig. Jag ser SD:s framgång som att invånarna ger det politiska etablissemanget en kollektiv bestraffning, det hade inte de gamla partierna kunnat se komma som de säger numera. 


Låter inte klokt men man måste förstå varför så många säger sig sympatisera med SD. Partiet har inte någonting att göra med de försämringar som drabbat invånarna eftersom de har hållits utanför. Inget parti kan svära sig fri från Försäkringskassans vidriga hantering av sjukintyg eller när det gäller svåra kroniska sjukdomar. Lägger man till att SD inte har varit med om att konfiskera pengar från trygghetsförsäkringarna eller pensionärerna, har de fått pluspoäng på andras bekostnad. Utåt sett har de inte heller varit med om att ge mer till de med ett arbete eller ännu värre till de rika i vårt land.


Politik är med andra ord mer komplicerad än någonsin och det som kunnat bevara det politiska maktsystemet har varit att vara politiskt korrekt. Det vill säga hålla varandra bakom ryggen för att kunna rättfärdiga en fullständigt idiotiskt maktsystem. När nu oppositionen inte längre agerar politiskt korrekt har det tagit hus i helsike, hela maktsystemet äventyras.


Egentligen har det överlevt sig självt, besluten är inte längre baserade på vad som är bäst för invånarna, utan vad som kompromissats fram för att kunna fatta beslut. När nu inte ens fattade beslut gäller utan rivs upp, är vi inne på nästa fas där de största partierna insett att det finns alldeles för många partier. Det har invånarna påtalat i många år.


Nu erkänns till och med att politisk styrning ligger bakom sjukvårdens kris, de minst kunnigastes beslut har visat sig vara alldeles åt helsike. Samma sak gäller skolan där bypolitiker försöker så gott det går att tränga ihop eleverna i storskolor. Lärarna och föräldrarna protesterar naturligtvis, vad barn behöver är en trygg miljö för att kunna utvecklas.


De inbesparingar som görs sker i fel ända, det finns för lite personal och för många politiska företrädare. Ser man till resultatet är att avlöna politiker som att kasta pärlor för svin, det är inte vad skatterna är avsedda för. På åskådarplats sitter SD och skrattar åt de som slåss om sin existens, själv behöver de inte göra någonting för att växa. Åkesson är säkert medveten om att den dag han får vara med, kommer partiet att bedömas precis som de andra.


Hur man än vrider och vänder på det hade SD rätt i sin kritik redan från början, naturligtvis en prestigeförlust för de övriga partierna att erkänna det, men med en majoritet emot sig så ... Det är hur många som är emot de olika partiernas politik som måste tas i beaktande, för S måste det vara förnedrande att se att skaran som är emot partiet blir större för snart sagt varje månad.


Nytänkande har aldrig varit socialdemokraternas starka sida, de har istället framhållit vad partiet en gång gjort. Inte mycket att skryta över egentligen, det var krigshärjade länder och hårt arbetande invånare som skapade välståndet. Ett välstånd som partiet haft stor del i att försnillats. Det gäller för de ledande inom partiet att inse sina egna misstag istället för att skylla på andra.


Har svårt att se hur socialdemokraterna skall kunna locka tillbaka de väljare som vänt partiet ryggen, det ser i alla fall omöjligt ut med nuvarande ledning. Varför partiledningen började snegla på medelklassen är svårt att förstå, ser man på den ideologi som finns är det fullkomligt oförklarligt. Kan tänka mig att de förtroendevalda med löner och levnadsvillkor långt över sina trogna väljare har haft svårt att se hur problemen ökat för de svagaste grupperna.


Av egen kraft kan inte partiet uträtta någonting längre, det måste kännas minst sagt genant. Partiet har blivit tandlöst och rallarsvingarna mot SD upplevs enbart som löjliga. Det är inte SD som är problemet, det är partiets oförmåga att rätta till de uppenbara fel som finns och dessutom medverkat till att de uppstått. För ett parti som tappat kontakten med sina tidigare trogna väljare finns inget annat sätt än att göra en pudel. Erkänna att de inte har kunnat göra vad de lovat.


En regering skall aldrig skapa oro, men skadan har redan skett. Det finns en oro hos invånarna som måste stillas. Vad som hänt är vad jag kan förstå att svenska folket börjat tänka logiskt, eftersom de är livrädda för att drabbas av alla de orättvisor som finns. Det händer andra men inte mig har folk tänkt, men nu gnager oron eftersom det talas om sämre tider. Det gynnar SD som genom sin tydliga markering skaffat sig en nisch de övriga inte kan ta sig in i. Men SD har även gjort så att övriga partier insett att vad de tycker bryr sig invånarna inte om utan följer sin egen övertygelse. 


Finns det ett sätt att få stopp på SD:s framfart? Om våra politiker läser det som står i texten ovan och använder det vi alla föds med, så varför inte. Ja, men ibland funderar jag faktiskt om det är vad som saknas hos våra politiker.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards