Direktlänk till inlägg 26 januari 2020

Vattnar man ogräs med växtgödning så ...

Av Sven-Erik Hemlin - 26 januari 2020 19:51


Har gjort den skrämmande upptäckten att jag inte passar in i det politiskt skapade samhälle vi fått. Gammal och dessutom obstinat istället för medgörlig, så var inte gamlingar förr i tiden. Men kanske är det så att inte heller våra så kallade förtroendevalda passar in. De har vant sig vid att lyssna på ett självspelande piano det inte ens går att byta melodi på. Det är en helt annan musik som spelas nu.


Löfven ser drömskt tillbaka på en tid då det fanns ordning och reda, gemenskap och solidaritet. Problemet är att han vet vad som måste göras, men har inte en aning om hur det skall omsättas i praktiken. Den tid han drömmer om hade invånarna uppdelade i socialgrupper vilket skapade en viss rättvisa, nu dras alla över en kam, fattig som rik. På något underligt sätt har våra politiker kommit fram till att alla måste vara solidariska med de rika annars är det oacceptabelt.


När det gamla seglivade industrisamhället gick i graven fanns inte längre det gamla trygga att luta sig emot och de politiska företrädarna har inte repat sig sedan dess. Allt går i gamla hjulspår av ren självbevarelsedrift, allt det nya är obegripligt. De enorma siffror skatteintäkterna rör sig om, men också stigande kostnaderna presenteras i grafiska tårtbitar eller staplar i olika färger, men ger inget grepp om vad alla pengar går åt till.


Många av de förtroendevalda har inte ens begrepp om sin egen ekonomi, men är ändå de som påtagit sig uppdraget att förvalta invånarnas skattepengar på bästa sätt. Låter det klokt? Naturligtvis inte vilket ger en vink om att vårt politiska maktsystem inte bara är föråldrat utan också förödande för landets invånare. Vårt politiskt skapade maktsystem har blivit en säkerhetsrisk.


Läste för många år sedan då vi var runt åtta miljoner invånare att de offentliga verksamheterna var underdimensionerade i förhållande till folkmängden. Det var efter saneringen av statens och bankernas urusla ekonomier då vårt land till och med exporterade sjuksköterskor. Sjukvården och då inte minst psykiatrin skulle inte påverkas, men hur blev det?


Bostadsbyggandet låg inte i takt med tiden och det flaggades för bostadsbrist. Göran Perssons saneringen kostade pensionärerna över tvåhundra miljarder, inte undra på att pensionssystemet knakar i fogarna. Nästa steg i jakten på pengar att dela ut för att köpa röster blev trygghetsförsäkringarna och fattigdomen började sprida sig i vårt land. Vad det fört med sig kan alla se och många har till och med tagit livet av sig på grund av Försäkringskassans bedömningar.


Att ge mer pengar till de som arbetar och lättnader för de med stora förmögenheter blev det som skulle rädda landets framtid. Pigtjänster kom tillbaka, en vink om att vi var på väg tillbaka där vårt land en gång var. Men det fattade inte våra förtroendevalda, eller snarare var det inte vad lobbyisterna lovat att det skulle bli. Sorgligt nog får politiker mig  att tänka på Hasse & Tages pastor Jansson, han som inte hade några bestämda åsikter om någonting.


Vad som nu skall rädda vårt land står skrivet i stjärnorna, ett extraval kommer knappast att göra det. Kanske enda möjligheten är att landet sätts under tvångsförvaltning av EU vars regler vi mer och mer snärjs in i. Vi behöver inte några statliga verk, de är en avstjälpningsplats för gamla lojala trotjänare som tack för allt rövslickande under åren.


Den av Löfven lovordade januariöverenskommelsen blev till ett bjudkalas för de två småpartierna C och L att framföra sina hjärtefrågor. Dåligt genomtänkta och dessutom inte alls vad ett land i kris behövde, ser de nu ut att få på moppe av oppositionspartierna. Det är ju så att säger de ifrån så blir det inget av med det som så stolt trumpetats ut. Nu verkar det bli skampålen istället, eller varför inte en dumstrut på huvudet.


Det borde nog tittas närmare på om inte spärren till riksdagen borde höjas rejält. Varför skall så små partier som har runt nittiofem procent av väljarna emot sig ha någonting att säga till om? Den frågan är det många som funderar över eftersom MP kunnat ställa till så stor skada för landets invånare. Tänk om pengarna använts till välfärden istället där de verkligen behövs i nuläget.


Visst har vi en klimatförändring, men vad den beror på kan vi med säkerhet inte säga. Det var en lika varm vintern 1860 så ... Ingen talade om en kommande istid under krigsåren i början på fyrtiotalet, då det verkligen fanns anledning att göra det. Vi lever i ett komplicerat universum där jorden inte är medelpunkten, utan en liten planet som hamnat rätt i förhållande till solen. Vem vet, kanske vår jord på grund av provsprängningar och krig hamnat på sniskan så att vi nu värms upp för mycket av den.


Om vi verkligen skall vara rädda för någonting är det att solen mister sin kraft, eller att den av någon anledning avger för mycket värme. Många öknar har en gång i tiden varit frodiga landskap, vad orsakade att de försvann? Det tragiska är att vi numera förlitar oss till de resultat datamoduler kommer fram till, ändå är det som mats in som ger det resultat som spottas fram. Skräp in, skräp ut sa man i dataålderns barndom.


Detsamma gäller ju faktiskt även inom politiken, den mänskliga faktorn har trasslat till allting så att vi inte ens har en vård, omsorg och skola värd namnet. Hur det skall kunna rättas till när de som ställt till det skall vara med om de ändringar som måste göras är som att vattna ogräs med växtgödning.


Naturligtvis kunde inte det politiska etablissemanget se hur SD skulle kunna växa, de gjorde ju allt för att det inte skulle ske. Att stämpla folk som inte insåg sitt eget bästa för att vara rasister var en urusel idé, det gjorde en stor del av svenska folket förbannade. Och där kommer det här med hur stor del av invånarna som inte sympatiserade med det politiska etablissemanget in i bilden. De gjorde uttalanden som inte svenska folket i gemen ställde sig bakom.


Det är mycket som beslutats som inte haft invånarnas godkännande och när fler och fler drabbas av orättvisor växer motståndet. Just nu sitter SD i guldsits men det är bara en tidsfråga när det vänder. Nu är nämligen de makthavande tvingade att lyssna på hur invånarna vill att vårt samhälle skall se ut och göra någonting åt det. Det räcker att SD ställer sig bakom beslut som omöjliggör de justeringar som förbättrar för de sämst ställda, det är så det fungerar i ett land där invånarna använder sin makt att sätta press på hela det politiska etablissemanget.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards