Direktlänk till inlägg 3 januari 2019

God fortsättning på eländet.

Av Sven-Erik Hemlin - 3 januari 2019 20:50

För varje dag som går står det klart att våra politiker inte har en aning om hur det skall fungera i en demokrati. De säger sig fatta beslut i demokratisk ordning, men det handlar i själva verket om ett styrkebesked i form att skrapa ihop en majoritet som ställer sig bakom. Det instabila politiska läget har gjort det ännu värre, men när beslut fattas som strider mot de mänskliga fri- och rättigheterna har det utövats maktmissbruk som definitivt inte skall finnas i en demokrati.


Inget parti kan svära sig fri från att helt missuppfattat vad politiska förtroendeuppdrag går ut på, nämligen att företräda sina väljare. De har inte valts till att vara någon form av förmyndare som skall bestämma hur invånarna skall leva, men det är så det fungerat under alldeles för många år. De är helt enkelt anställda att tillvarata sina väljares intressen, om det kolliderar med vad partiet vill skall de ändå lyda sin arbetsgivare som är väljarna.


Partiernas kontakter med gräsrötterna försvann för många år sedan, det är bara att livet kommer emellan för invånarna som den politiska makten finns kvar och kan styra invånarnas liv. Vi är nu inne i en period då de politiska företrädarna helt tappat greppet om det som sker i vårt samhälle, mest kan man se det inom vården, skolan och polisen.


Följden av att SD ställde sig bakom M och KD:s budget börjar nu gå upp för en stor del av invånarna. Ingen höjer på ögonbrynen över att Arbetsförmedlingen måste säga upp några tusen anställda, men att de sämst ställda kommer att få det sämre kommer verkligen att få konsekvenser. När en partiledare som inte ens har en femtedel av invånarna bakom sig anser sig vara den som skall vara landsfader, har det politiska etablissemanget verkligen utmanat ödet.


Inte förvånande växer demokratirörelser fram och eftersom vi inte är en fungerande demokrati måste det ses som vettigt. Det spelar ingen roll om partierna befinner sig till höger eller vänster hör man ändå att de anammat nyliberalt tänkande, allt handlar om ekonomi. Om våra politiker verkligen förstod sig på ekonomi och hur behovet av pengar till en fungerande skola, vård och rättsväsende, skulle de omedelbart göra stora nedskärningar av politiskt skapade jobb och vår enorma byråkrati.


Svenska folket avlönar hundratusentals människor genom sina skatter för att de skall utföra tjänster som underlättar livet. Pressen på de som arbetar är fruktansvärd inom många yrken, det är sannerligen rena blodspengarna som betalas in till staten, kommunerna och landstingen. Eftersom pengarna inte räcker till är det någonting svenska folket inte skall betala för som orsakat det ständiga behovet av pengar.


Att bypolitiker skall begripa sig på ekonomi kan vi inte begära, men det är vad kommun- och landstingspolitiker är. Vi har med andra ord amatörer som skall fatta beslut om hur miljarder skall fördelas, men de saknar förmåga att se vad som måste prioriteras utan allt blir ett enda virrvarr av siffror de inte kan ta till sig.


Egentligen är det så enkelt att fördela pengarna till de för invånarna viktiga verksamheterna först av allt, helst väl tilltaget för eventuella oförutsedda kostnader. Vad som sedan blir över skall viktiga saker i fallande ordning ges pengar. Vad som sedan eventuellt blir över är vad invånarna har råd att avlöna sina politiska företrädare med, men även i det fallet måste de beslutande vara försiktiga med slösande av pengar.


Som arbetsmarknaden ser ut i dag när det gäller kunskaper och kompetens visar det sig hur misslyckat vårt utbildningssystem varit. De långtidsarbetslösa saknar i de flesta fall både utbildning och många av de unga ett handikapp i form av bland annat diagnosen ADHD. En mycket stor del av dem kan inte ens läsa och skriva på grund av medfödd dyslexi och en skola som inte haft råd med speciallärare.


Det här är inte de drabbade ungdomarnas fel utan helt och hållet de politiska makthavarna och beslutsfattarna som inte begripit bättre. Kristersson anser dessa unga vara arbetsskygga och matar SD med unga väljare, men han ju inte heller skilja på vad som är bidrag eller en försäkring så något annat kan man inte vänta sig av honom.


Den riktigt sorgliga biten i hur vårt samhälle blivit är hur många pensionärer och sjuka behandlas, inte alls otänkbart blir det vad som får vårt politiska maktsystem på fall. Hör allt fler som säger att de vid nästa val inte kommer att rösta alls. Skulle pensionärer och de med permanent sjukbidrag låta bli att rösta skulle det handla om ett par miljoner röster. Det skulle inte ge våra politiker mandat att överhuvudtaget bestämma någonting.


Det bedrövliga med vårt land är när man ser till hur vårt samhälle bit för bit faller sönder och samman är att det saknas välutbildade kvalificerade människor som fattar besluten. Som det nu är och de konsekvenserna av beslut som fattas i "demokratisk" ordning, kan jag inte annat än använda det gamla talesättet tok gjorde som tok sa. Det vill säga om beslutsunderlaget är dumt är de som ställer sig bakom beslutet ännu dummare.


Våra politiker har dragit ett löjes skimmer över vårt land, ändå tvingas svenska folket avlöna dessa personer. Det är inte bara dumt, det är idiotiskt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards