Direktlänk till inlägg 30 december 2018

En gamlings fundering över det år som gått.

Av Sven-Erik Hemlin - 30 december 2018 15:18


Ytterligare ett år har lagts till de tidigare och vilket år det varit. Minst sagt fullt av överraskningar men också ett bevis på den dubbelmoral som finns i vårt land. Alla heliga kor har slaktats och man börjar fundera över vad det är för land vi lever i. Det gäller tyvärr i fler än ett avseende. Hur miljöns och moralens väktare fått utrymme för sina åsikter är svårt att förstå, men det har varit en hycklarnas marknad det här året.


I flera år har rasism används som motargument när SD fått allt fler sympatisörer. Nu visar det sig att det inte alls är rasism att föra en hårdare linje mot att flyktingar kommer hit, folk har fått upp ögonen att ett stort antal av dem är ganska välbeställda flyktingar som kommit till vårt land. När det dessutom visat sig att de som ömmar för tiggarna göder den organiserade brottsligheten inser man vilka som är orsaken till många av vårt lands problem och det är inte svenska folket i gemen. Men det har definitivt tagit udden av den empati det var meningen att svenska folket skulle  känna för ankommande flyktingar och tiggare.


Naturligtvis slår det tillbaka när folk inser att de manipulerats, vilket i alla fall två av våra partier trott sig insett värdet av rent politiskt. Som en följd av det har KD nu accepterat den politik SD fört sedan många år tillbaka och gjort sällskap med M för att rensa upp det som blivit fel. Med hjälp av SD naturligtvis, för själva har de knappast många som stödjer dem. Som det nu ser ut är runt sjuttiofem procent emot M och KD, antagligen fler inom kort när den budget som med hjälp av SD drevs igenom visar sitt fula tryne. Men skulden ligger också på de övriga partierna velighet och feghet som släppte fram budgeten. Man blir aldrig klok på politisk taktik för den fungerar nästan aldrig.


När vi nu står mitt uppe i en politisk sandlådelek, kan man genom att se tillbaka förstå hur det kunnat ske. Vi kan nämligen se tillbaka på ett år då regeringen månat mer om miljön är invånarna. Vi har också kunnat se hur Moder Natur tagit hämnd på människan, på annat sätt kan man inte se på de våldsamma orkanerna, ösregn och torka som orsakat fruktansvärda bränder runt om i världen och till och med i vårt land. Människan kan inte bekämpa det som blivit fel på annat sätt än att vi lever annorlunda, men hur skall det gå till när människorna pressas till sitt yttersta?


Vad skulle hända om människorna jobbade mindre istället för som nu pressas till en gräns då varken psyket eller kroppen klarar av? Det är knappast människorna själva som väljer att pendla flera mil om dagen till sina arbeten och inte är det miljövänligt heller för den delen. Staten till och med betalar för att få ut människor i arbete, även de som är för sjuka för att kunna jobba. De som kom på den idén eller fortsätter tala om att alla måste i arbete, bör snarast dra på sig en dumstrut på huvudet.


Men om det som hänt fört någonting gott med sig, har det varit att politikerna själva bevisat att vi faktiskt inte behöver alla dessa så kallade företrädare. Under tre månader som gått har trots inkompetenta riksdagspolitikers krigande om att få vara Herre på täppan, landet ändå hankat sig fram. Det finns ju tack och lov folk som är anställda på grund av sin utbildning och kompetens.


Ute i landet är det ingen som märker om de  politiska ledningarna inom kommuner och landsting är borta, det är de anställda som ser till att det trots stora störningar på grund av politiska beslut ändå rullar på. Ändå har det än så länge inte utmynnat i en katastrof, men det beror bara på ren tur. Men visst är vi är på god väg i takt med att lärare, sjuksköterskor, läkare och poliser fått nog eller drabbats av utmattningssyndrom.


Man kan förstå att svenska folket försöker slå bort alla tankar på vad som skall hända med vårt land, alla har nog med sitt. Men just nu har många stora aktieägare myror i byxorna på grund av en svängig börsmarknad, de känner lika stor oro inför vad som kan hända nästa år som alla de med lån upp över öronen. Risken för inflation minskar i takt med den oro som Trump sprider och som grädde på moset har vi ett kommande Brexit. Det troligaste är nämligen att vi kommer att få ett större utbud än efterfrågan på  varor och tjänster vilket motverkar prishöjningar.


Om du är fattig men hankar dig fram i alla fall, var glad för det för du kommer att klara den kommande nedgången bäst. Det är alla de som har någonting att förlora som nu kommer att tvingas genom skärselden, men det är enda sättet ödet vet att utjämna de ekonomiska klyftorna. För visst är det så att det finns en mening med allting och nu går vi mot någonting nytt och okänt. Det enda man med någorlunda säkerhet kan säga är att vårt gamla politiska maktsystem är på väg att äntligen gå i graven.


Har funderat länge över varför det hållits fast vid någonting som till och med politiker med lite sunt förnuft borde ha insett vara ohållbart. Denna tankegång grundar sig på de ideologier partierna har och som är vägledande för de politiska företrädarna. Det finns inte en möjlighet att en ideologi kan hantera alla de problem som uppstår i ett land, vilket också den raserade välfärden bevisar. De makthavande drabbas av en form av tunnelseende vilket gör att de aldrig kan skapa en övergripande bild av vad som är nödvändigt för den stora allmänheten.


Försämringen av trygghetsförsäkringarna visar med en skrämmande tydlighet att invånarna inte ens kommer i andra hand. Staten och de offentliga verksamheterna skapades att ta hand om invånarna, om inte det görs är det de beslutsfattande det är fel på och dessa måste då ersättas med kvalificerade personer som kan följa den lag som faktiskt finns. Inkräktas det på individens lagstadgade fri- och rättigheter som det gjorts i vårt land när det gäller arbetslöshet, sjukdom eller handikapp, växer ett motstånd fram som kräver en förändring. Det har många gånger bevisats att folkviljan är den verkliga makthavaren, glöm aldrig det.


Läste att Konjunkturinstitutet nu reviderat den ekonomiska tillväxten för kommande år. Vad de inte tagit med i beräkningarna är den enorma ökning av invånarna på grund av alla flyktingar. Det kommer att gå betydligt snabbare utför än vad som kan räknas ut med hjälp av tidigare mallar, vilket har att göra med snöbollseffekten. En liten boll som rullar utför i blötsnö kan växa så den krossar allt i sin väg. Och just det är vad våra så kallade folkvalda orsakat, men också kommer att ställas till svars för.


Nytt år och kanske nya för många helt okända bekymmer som exempelvis att ha mindre pengar att leva på kan ses som en intressant erfarenhet. Det är ju inte vad svenska folket varit vana vid sedan drygt åttio år tillbaka i tiden. Men det är aldrig för sent att lära sig att livet kan vara som en bergochdalbana. Inte heller att ingenting vara för evigt, men det har inte många ägnat en tanke. I alla fall inte våra politiker, som tror sig bli försörjda till döddagar.


Gott slut och Gott Nytt År önskar jag de som orkat läsa det jag skrivit.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards