Direktlänk till inlägg 17 december 2018

Allt har fallit sönder och samman.

Av Sven-Erik Hemlin - 17 december 2018 19:37


Vårt land har splittras kan man läsa och höra. Orsaken är inte någon hemlighet det har säkert de flesta klurat ut på egen hand. Just att människor på egen hand börjat klura ut vad som blivit fel är ett hälsotecken, tyvärr är våra politiker totalt ovetande vad de ställt till med.


 En grupp som tänkt själva men åt helsike fel är de som påverkat våra politiker och byråkrater till att hitta på de mest vansinniga saker vilket för mig är minst sagt förbryllande. De personer som framträder i de för många minst sagt känsliga frågorna har knappast svenska folket som helhet bakom sig utan tvärtom visar det sig ofta. Som det här med rovdjurskramare som bor väl skyddade i storstäder, de som förespråkar invandring och flyktingmottagning bor i de flesta fall  områden där det inte finns varken flyktingar eller invandrare.


Det här med att byta bostad för en kortare tid har blivit populärt så för att göra alla nöjda och glada, varför då inte göra ett byte så att rovdjurskramarna får bo med sina älsklingar ett halvår i någon glesbygd. Gärna medtagande sin älsklingshund att gå ut med i skog och mark med. Om det blir ett möte med en varg blir det knappast nosa i baken, snarare då blir älsklingen ett mellanmål för vargen, men det hör till många glesbygders vardag.


Migrationsverket borde naturligtvis titta närmare på hur de kan placera ut flyktingar i exempelvis Täby där invånarna då får uppleva lite kulturellt utbyte som på många andra orter i vårt land. Visst kommer det att gnissla en hel del på grund av att invandrare och flyktingar inte beter sig som svenskar, men det kan vara bra att lära sig det för framtiden.


En sak de flesta länder lärt sig är att inte blanda folk från olika delar av världen utan att kräva att de skall anpassa sig till ländernas seder och bruk. Det hör nämligen till om man självmant flyttar till ett annat land för att börja ett nytt liv. Något nytt liv blir det knappast om man klamrar sig fast vid sitt gamla lands seder och bruk, det har vi kunnat se bland tidigare invandrade.


Någonting som SD tidigt upptäckte var att så länge invandrare och flyktingar inte inkräktar på det de äldre varit med om att bygga upp är det inte många som bryr sig. men så snart de hitkommande tar för stor plats och kräver att få del av det de betalat för brakar helvetet lös. Det uppstår motsättningar som ökar efterhand och man kan inte ens gissa sig till vad som händer i slutändan när inte det gamla pasrtiet de röstat på inte gör någonting.


I takt med att invånarna får mindre valuta för sina skattepengar kommer också kraven på de politiska makthavarna att öka. Det handlar med andra ord inte om rasism utan varför skall vi dela med oss när vi har fullt upp med att klara oss själva. Det är lätt att säga att vi skall bevara rovdjur och ha fri invandring, men är de som brinner för dessa saker villiga att betala vad det kostar? Det börjar bli för många fattiga som inte har råd med att vara solidarisk.


Alla dessa personer som framför sin sak utgår från att alla tycker lika, men i själva verket är det en försvinnande liten grupp. Det är lite som när man på hösten kan höra: Men äter du inte surströmming som är så gott! I det fallet vågar folk säga emot men problemet är att folk inte vågar säga emot med risken att kallas rovdjurshatare, rasist eller klimatförnekare. Den dag invånarna inte längre bryr sig om vad som sägs om deras åsikter, hur kommer då vårt land att bli?


Vad som orsakat det konfrontationssamhälle vi fått är svårbegripligt för de flesta. Hat föder hat brukar man säga, vilket man också kan se när det gäller den negativa samhällsutvecklingen. Hur än våra politiska partier än vänder och vrider på de som sympatiserar med dem, finns en förkrossande majoritet emot deras politik. Oavsett vilket parti som krigar till sig regeringsmakten, kommer regeringen att möta hårt motstånd av invånarna.


Just nu är det rena kalabaliken på aktiebörserna vilket inte är så konstigt, det är så det fungerar och alltid gjort. Att äga aktier är ett risktagande, det senaste året lite som att spela på Lotto eller V75. Men det är klart, för en vanlig Svensson finns det inte så många andra sätt att bli rik än på spel. Utfattig också för den delen.


Nu väntar en ny erfarenhet för många när effekterna av att alla försökt sko sig så länge det gått får börja se sig om efter någonting annat. Nu varnar många ekonomer om sämre tider och lågkonjunkturer är inte trevliga och många kommer att drabbas i form av förlorade jobb och småföretag som tvingas lägga ner. Om det finns någon ljusglimt i det kommer det att bli en nödvändighet för att rensa upp i det politiska träsket. Av de som avlönas med skattepengar finns inga andra som kan avvaras än politiker, byråkrater och i många fall helt onödiga administratörer.


Det enda som kan tvinga de makthavande till detta är en rejäl lågkonjunktur med lägre skatte- och avgifter som kommer in. Skattehöjningar i en lågkonjunktur kan ses som ett politiskt självmord.


Så länge vi har det politiska maktsystem vi har flög en vansinnig tanke genom mitt huvud. Att missnöjesrösta på SD är både bortkastat och minst sagt farligt, det enda fungerande alternativet att missnöjesrösta är därför på Socialdemokraterna. Partiet borde lärt sig vad som händer när man vänder ryggen åt de gamla trogna väljarna som alltid funnits inom de svagare grupperna. Kanske är det vad Löfven haft i bakfickan hela tiden ...


Skulle det en gång stora partiet kunna plocka tillbaka de som gått till SD och V skulle de verkligen kunna påverka en förändring till det bättre för de som verkligen behöver pengar för att överleva. En röst på SD ställer till oreda det har vi nu sett, en röst på de mindre partierna ger dem bara möjlighet att vara stödparti. Hur har någonting som en gång fungerade någorlunda kunnat helt falla sönder och samman?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards