Direktlänk till inlägg 4 december 2018

Svindlande tankar.

Av Sven-Erik Hemlin - 4 december 2018 18:21


Efter andra världskriget talades det bland ledare av de stora företagen om The Ekonomies of the Society. Det gick ut på att vara rädda om sina anställda och stötta samhället. Det var alltså inga "socialister" som ställde sig bakom detta. Anledningen till detta ovanliga ståndpunkt hos företagsledningar var depressionen som föregick andra världskriget och rädslan för att det kunde hända igen.


På sjuttiotalet hade rädslan försvunnit hos de stora företagens ledningar och penningstarka finansiärer, det var dags att ta större del av kakan. Och på den vägen är vi, de med möjligheter till det blir girigare och girigare trots att de borde inse att dansen runt guldkalven är över. Man kan säga att det som nu sker är sista dansen för att tag framöver, för hur lång tid vet ingen. Utsugningen blev helt enkelt för stor vilket skapade enorma inkomstklyftor som inte kan försvaras.


Löner, trygghetsförsäkringarnas ersättningar, pensioner, socialbidrag, bostadsbidrag, ja allt har halkat efter, det är ett mirakel att inte människor har protesterat långt tidigare. Om det beror på att den moderna människan blivit dummare efter hand, eller helt enkelt inte haft tid att tänka är svårt att få svar på. Vad vi kommer att få ett svar på inom en inte alls för avlägsen framtid är hur "vanligt" folk kommer att behandla de som levt gott på deras bekostnad.


När människor tvingas leva på tusentals kronor mindre i månaden, vilket är en verklighet vid sjukdom, arbetslöshet eller vid pensionering, händer det som makthavande politiker borde vara mest rädda för, att alla dessa skall kräva hämnd. Arga desillusionerade människor slutar lyssna på de politiska makthavarna och har svårt att tänka rationellt, det är vad fått SD att växa.


För att få stopp på SD:s overkliga frammarsch krävs så otroligt lite, att återställa exempelvis trygghetsförsäkringarna och räkna upp pensionerna till vad de skulle ha varit om inte politiska beslut ställt till det. För att bekosta detta så visst måste vissa saker skjutas på framtiden, men det finns ingenting som är så viktigt som att invånarna kan leva ett värdigt liv.


Vad som hänt med vårt land genom politiska beslut är att det dragits in på det invånarna betalat skatt för att få utfört och lagts på reformer som bara gynnat en del. Hur någon politisk företrädare kunnat tänka så dumt är svårt att fatta, men det finns fortfarande de som håller fast vid detta vansinne. Med andra ord har inte ett skattesänkarparti någon framtid och det kommer också att överges av lobbyisters arbetsgivare.


Det kommer att ta tid innan pendeln svänger tillbaka för att bli det någorlunda rättvisa land vi en gång var, det finns risk att pengar blir en bristvara för de stackare som skall regera vid den kommande lågkonjunkturen. Alldeles säkert kommer det att bli en smärtsam process för hela svenska folket, vilket gör mig bekymrad över det som händer när tålamodet hos alla som drabbats tryter.


Någonting som ofta återkommer i mina tankar är hur vårt samhälle kommer att påverkas när den politiska maktstrukturen och den svenska modellen rämnar. Det kommer den att göra genom yttre påverkan, det vill säga det som händer i vår globala värld. Vad skall det bli av alla politiker, byråkrater och administratörer som sett det som en självklarhet att leva på invånarnas skattepengar? Det är inte fantasier som rört sig i mitt huvud, det är hur en verklighet kan komma att se ut inom bara några få år.


Blir inte alls förvånad om vi får en utflyttning av rika personer, de har en möjlighet som inte står vanligt folk till buds. De har möjlighet att "övervintra" en lågkonjunktur på ett ställe med betydligt trevligare klimat än vårt land. Stannar de kvar finns risken att de kommer att beskattas betydligt hårdare än i dag men de känner inget socialt ansvar för svenska folket i gemen.


En konjunkturnedgångs verkningar kan vara förödande, för alla de med lån upp över öronen är det en katastrof. Verkar som om ingen fattat vad minusräntan ställt till med, men kommer att göra det när det tidigare väloljade maskineriet börjar gnissla. Vågar inte ens tänka på hur många som i den första vågen när inte pengarna räcker till tvingas slå vantarna i bordet. Vågar inte heller tänka på den efterföljande vågen, den kommer att skaka om vårt land.


Vad vi kommer att stå inför är att svenska folket får betala för festen de flesta inte fick vara med om. man kan säga att de rika rensat bordet utan att ens lämna rester till en Doggy Bag. Övergår mitt förstånd att inte de så kallade politiska företrädarna insett att de svikit invånarna och kommer att få betala för misstaget. Några visionärer har de inte visat sig vara, då skulle de sett sin egen undergång.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards