Direktlänk till inlägg 24 oktober 2018

I väntan på den stora smällen.

Av Sven-Erik Hemlin - 24 oktober 2018 06:22

Tyvärr drar politiken till sig personer som definitivt inte borde få komma i närheten av invånarnas pengar. Med de bevis som finns borde därför Kristersson inte ens vara partiledare, men eftersom han är det säger det en hel del om hur Moderaterna fungerar. Med över åttio procent av invånarna som inte för sitt liv vill se Kristersson som statsminister fortsätter han och partivännerna att envist jobba för det.


Men Kristersson kan inte få någon makt tillsammans med L, C och KD det måste till stöd från SD också. Ett stöd som om Åkesson tvingas till eftergifter, skulle betyda att SD tappar en mycket stor del av sina väljare och blir ett marginellt parti utan vågmästarroll. En majoritet av SD:s väljare är "vanligt" folk som missnöjesröstat på grund av de gamla partiernas ständiga maktkamp som gjort att invånarna kommit i kläm. Det är ingen stadig grund partiet står på, folk tröttnar om partiet inte kan leverera vad de lovat.


Kan Löfven prata med Sjöstedt varför inte med Åkesson? Kanske skulle han då få lite grepp om vad SD kan erbjuda LO anslutna, men inte Socialdemokraterna. Dessutom förbryllar det folk på gatan eftersom Åkesson knappast är värre än de många ledande vänsterpartister som hyllat minst sagt suspekta länder. De har till och med sympatiserat med Stalin, det kollapsade DDR, Kuba, ja säg den diktatur som i skydd av att säga sin vara socialistisk inte har hyllats. Det var inte så länge sedan Sjöstedt talade i berömmande ord om Venezuela, men alltid är det kapitalister som ställer till det.


Nu är det ju så att de nazister som sägs finnas inom SD, inte har en susning om vad nazisterna egentligen gjorde fram till det totala nederlaget. De var inga hjältar, tvärtom var ledarna maktgalna men dummare än tåget. Nazisterna rönte samma öde som IS kommer att göra, utplånas så bara en liten klick finns kvar. Men de besvikna förlorarna berättar sina historier som förs vidare som en sanning som bara dumhuvuden tror på. Men så är det och har varit, en dum hittar alltid någon som är dummare och som ser upp till dem.


Men tillbaka till Kristersson. Små män med stora ambitioner skall vi passa oss för, det är bara att se tillbaka på historien vad de kan ställa till med. Men allt det som nu händer är inte bara Kristerssons fel, hela det politiska etablissemanget har inte fattat att politisk styrning leder mot avgrunden. Anledningen är enkel att förklara, de politiska makthavarna har inte de kunskaper som krävs i det moderna komplicerade samhälle som växt fram.


De krampaktiga försöken att försöka hålla kvar greppet om invånarna har lett fram till det spektakel vi nu kan se. På samma sätt som Svenska Akademien har verkligheten slagit hål på den skyddande mur som funnits. Fantastiska förmåner och makt försvinner när de behandlas som "vanliga" människor, vilket de ju också är. Om politiken förnyas eller helt enkelt får börja om från början igen är någonting framtiden får utvisa, men för våra traditionella politiker har tiden runnit ut.


Det är inte bara i vårt land det händer saker, Tyskland ser ut att bli nästa land där det kommer att ske en förändring. Det gamla gardet av politiker anser att det är populistiska krafter som trycker på, men i själva verket beror det på att folk har tröttnat på politiker som inte är i takt med tiden. De är hopplöst föråldrade i sitt tänkande vilket medför att beslut hamnar på kollisionskurs med hur invånarna vill ha det.


Istället för utveckling kan vi se avveckling, de grundfel som funnits har inte åtgärdats vilket medfört att problemen ökar istället för minskar. Det är sorgligt att konstatera att med nuvarande styrelsesätt har vårt land ingen framtid, inte ens före den stora flyktingsströmmen till vårt land kunde samhället ta hand om invånarnas behov i form av en fungerande skola, vård och omsorg. Det är någonting inte SD kan ändra på, men förhoppningsvis påskynda att de politiska företrädarna börjar se sanningen i vitögat och representera folket istället för att försöka bygga monument över sig själva.


Landet och invånarnas väl och ve skall alltid gå i första hand, partiernas ideologier är en kvarleva från flydda tider som inte passar in i en krass ekonomisk verklighet. Politiska löften som att vi skall ha lägst arbetslöshet i Europa har visat sig skada en mycket stor del av svenska folket, politik har blivit farligt för invånarna. Farlig därför att människan glöms bort i ivern att uppvisa handlingskraft och resultat.


Jag har lärt mig att våra politiker knappast kan läsa en balansräkning, inte heller kan de greppa de enorma antalet siffror som presenteras vad saker och ting kostar. Men statistik är både opersonligt och enkelt att titta på, det står siffror på staplar och tårtbitar, men att dessa siffror berör invånarna har de inte fattat. Det är ju en så liten tårtbit eller stapel som visar hur illa ställt det är för pensionärer, långtidssjuka med mera. Och dessa människor har utsetts av sina partier att företräda landets invånare! Naturligtvis måste det skylas över vilket sker genom retorik.


På något underligt sätt för det tanken till den bevisligen mördade och styckade journalisten, en person som var obekväm för ett rikt och mäktigt arabland. Även i vårt land är yttrandefriheten hotad, det finns flera politiska beslut som försvårat för papperstidningarna. Men politikerna hade inte räknat med att tidningarna skulle övergå till att bli digitala och att nyheter skulle spridas i samma ögonblick de händer. Det har gjort det betydligt svårare att slå blå dunster i ögonen på invånarna.


Att papperstidningarna sakta tynar bort kommer också att få ekonomiska följder, men kommer att spara på vår naturtillgång skogen. Enbart  den nedgång vi sett har sparat in en hel del, men fortsätter det och papperstidningarna i det närmaste försvinner, kommer den ekonomiska skadan att bli långsiktig. Vad skall skogsägarna göra med de träd som blir över och vad skall massafabrikerna producera istället?


Gång på gång ser vi bevis på vad som kan anges som orsak och verkan, men det kan ta tio, eller rent av tjugo år innan vi kan se skadan fullt ut. Det är först nu de verkliga konsekvenserna av saneringen av landet och bankerna ekonomi visar sig med full kraft. Det är nu sjukvården, skolan och pensionärerna är ett bevis på vad som händer när pengar använts till att sanera skulder istället för att minska statens utgifter. Pensionspengar konfiskerades och det staten skulle stå för lastades över på kommuner och landsting.


Jodå, staten och bankerna har klarat sig bra sedan dess, det har varit sämre för de som tvingades ta smällen. Nu har det rullat på så länge att både politiker och invånarna glömt bort vad en lågkonjunktur innebär, men plötsligt börjar börsen skaka på grund av oron inför en kommande lågkonjunktur. Handelskrig är lätta att vinna skröt Trump, men det finns inga vinnare i ett krig, bara förlorare. Den skada han orsakat Kina och andra länder var den tändande gnistan och nu brinner stubintråden, så det är bara att vänta på den stora smällen. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards