Direktlänk till inlägg 14 oktober 2018

Är du tveksam om en handling är god eller dålig så avstå från den.

Av Sven-Erik Hemlin - 14 oktober 2018 18:26

Det är en omtumlande känsla att veta att vi nu står på toppen och vad som väntar är vägen utför. Vad livet handlar om är att få uppleva upp och nergångar, men det är upp till var och en att mildra effekterna. Läste att många är beredda att avstå del av lönen för att få bättre pension, det är vad vi äldre gjort under hela arbetslivet, det talar inte våra politiker om. Inte heller att dessa pengar gått till vad de ansett som reformer, i själva verket en form av muta för att behålla makten.


Man kan se det som att slänga åt hunden ett köttben ibland för att inte bli biten. Men förr eller senare är det inte tillräckligt och hunden biter. Ungefär så kan man beskriva det som nu händer, i verklighetens värld är det människorna som behandlats på samma sätt och reagerar precis som hunden som fått nog av att bara få ett köttben ibland och vara hungrig däremellan.  


Egentligen är det så enkelt att vara politisk makthavare att se till att invånarna får vad de betalar för och hur de vill att vårt samhälle skall vara. Jag har sagt det förut och säger det igen, ett sjukt land skapar ett sjukt folk och allt beror på att människan glömts bort. Det ges rubriker om att rädda vår miljö, utrotningshotade rovdjur men att dessa saker drabbar människor negativt tas aldrig upp.


Jodå, några snyftartiklar förekommer ibland men ingen har gått på djupet hur illa det verkligen är. Såg en artikel att gamla tar livet av sig, anledningen borde naturligtvis utredas men kanske inte ens behövs. Många gamla lever i en tröstlös fattig tillvaro som ses som en utdragen väntan på döden. Ingen bryr sig eller tackar för det arbete och skatter alla dessa gamlingar betalat in under åren utan tvärtom.


Många unga frågar sig varför de tvingas vara med och betala till vårt havererade pensionssystem, få se hur de själva kommer att få det på gamla dagar. Inte låter det förhoppningsfullt precis och de som bara har några år kvar till pensionen har börjat oroa sig. Att alla blir friskare och måste jobba längre är bara det en varningssignal att våra politiker helt tappat greppet om hur de skall få fram pengar till pensionärerna framöver.


Pengar betyder makt det kan man inte komma ifrån, men att de rika kan förlora sina förmögenheter i ett nafs har hänt och kan hända igen. Den här veckan har varit en nagelbitare för många med stora aktieportföljer. Men det är människorna som sliter och jobbar som skapar rikedomarna, men om de skulle erbjudas annat alternativ för att överleva skulle de säkert nappa på det. Tänk om folk börjar tänka att så här mycket är de fasta kostnaderna, men det lilla som blir över är vad allt arbete ger för egen del. Men är det inte så vi skall tänka?


På något underligt sätt känns det som det mer och mer kryper in i människors medvetande. Varför skall de betala löner till personer som säger sig företräda dem, men kapitalt misslyckas att föra deras talan. Det är det politiska etablissemangets stora problem, inte vem eller vilka som skall ha makten. Om väljarna sviker vem skall de då säga att de företräder?


De fasta kostnaderna för att driva landet, det vill säga lönekostnader för politiker, byråkrater och administratörer är i dag svindlande, ändå är de inte vad svenska folket förutsätter få för sina skattepengar. Det vi betalar för är en fungerande skola, vård, omsorg och ett rättsväsende som skyddar invånarna. I takt med att invånarna inte får valuta för sina pengar kommer också kravet på att antalet politiker, byråkrater och administratörer kraftigt reduceras.


I och för sig kommer det att ske i samband med att nya tekniker tas i bruk, men fram till dess försvinner pengar från den gemensamma kassan som behövs nu. Misskötsel, slöseri och korruption trodde vi äldre aldrig skulle kunna förekomma i vårt land, nu ifrågasätter alla hur omfattande det är. Kan förstå att inget parti utom SD vill ha ett nyval, det skulle spetsa till det hela ännu mer.


De små partierna är medvetna om att tiden är på väg att rinna ut för deras del, det bästa vore om de slog sig ihop till ett enda parti och koncentrerade sig på de kärnfrågor som är viktiga för invånarna. De säger sig vara feminister, värna om miljön, vill förbättra skolan och vården, fler poliser på gatorna, ja till och med att hela landet skall leva, inte bara storstäderna. Det är en utmärkt grund att börja ifrån som skulle locka många väljare. Ett nytt fräscht parti som börjar från noll utan besvärande bagage.


I förlängningen skulle då dessa politiker inse att det knappast är miljövänligt att vi följer en arbetslinje där alla som kan måste jobba. Hur mycket påverkas vår miljö av resor till och från jobbet, att skjutsa barnen till dagis för att kunna jobba? I vårt avlånga land rör det sig uppskattningsvis om några hundratusen som är tvingade att använda bilen. Är det verkligen så kritiskt för en kommande klimatkatastrof, kan inte jag se det som annat än att de som är tvingade att ha bilen till jobbet, gör större nytta att stanna hemma och bli försörjda av staten istället.


För att rädda vår miljö måste vi jobba mindre, det är den slutsats man kommer fram till. Naturligtvis går det inte ihop med hur våra politiska makthavare vill ha det, men vågar de verkligen chansa att larmrapporterna som kommit senaste tiden inte stämmer? Hur går det med den svenska arbetslinjen om EU bestämmer att bensin- och dieselbilar helt skall ersättas med elbilar? En förkrossande majoritet av svenska folket har inte råd att köpa en elbil, inte ens till subventionerat pris.


Observera att jag inte ens nämnt vad vi kan vänta oss när de smarta datorerna och robotarna börjar  användas och människor blir överflödiga som arbetskraft. Vi vet inte hur snart det kommer, men i alla fall betydligt tidigare än den klimatkatastrof det nu varnas för. Det kan betyda att vi blir miljövänliga på naturlig väg höll jag på att säga, det vill säga genom att vi tvingas leva på ett sätt som sparar på vår miljö. Och vad jag kan komma på, är det bästa sättet att inte behöva åka fram och tillbaka till jobbet och lämna barn på dagis.


Konsekvenser är någonting våra politiker aldrig förstått sig på, av den anledningen överraskas de alltid av snedeffekterna av fattade beslut. Det vore betydligt lättare om våra politiker tänkte som Zarathustra myntade en gång: Är du tveksam om en handling är god eller dålig så avstå från den. Enklare än så kan det väl inte bli.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards