Direktlänk till inlägg 10 september 2018

Sluta drömma, det går åt helvete i alla fall.

Av Sven-Erik Hemlin - 10 september 2018 12:37

Hade tänkt ta det lugnt och läsa böcker, ett sätt att rensa bort allt som rört sig i huvudet senaste tiden. Men så plingar det oupphörligt i telefonen och den eller den har åsikter om hur valet kunde bli som det blev. Ja, egentligen vet vi inte hur det gått, det får vi vänta på några dagar.


Valrysaren är som sagt inte klar än, men det som nu händer med vårt land får mig att tänka på texten i den gamla melodin Pessimistkonsulten, det spelar ingen roll vad vi drömmer om, det går åt helvete i alla fall. Om någon funderar varför, är det bara att läsa vad Anders Borg och Göran Persson skrev i valspurten, det hjälpte varken Kristersson eller Löfven, men det skrämde skiten ur många.


Dansen runt Guldkalven är tydligen över, nu är det en fråga om hur djup svackan blir när konjunkturen vänder neråt. I och för sig ingen brilliant förutsägelse, den finansiella oron har funnits en tid och nu försöker många sko sig så länge det går. Även utländska experter har lagt sig i och det är okej, vårt lands politiker brukar ju ha åsikter om andra länder och hur de sköts. Men precis som många invånare, har många av de utländska experterna noterat att vi knappast fungerar som en demokrati längre.


Vad vi har är ett försök att bevara någonting som är lika gammalt som gatan, det politiska maktsystemet. Att vara politiskt korrekt är ingenting annat än att hålla varandra om ryggen för att försvara det styrelsesätt vi har, trots att det bevisligen inte längre fungerar. Under åren har det här förödande styrelsesättet kunna fortsätta tack vare ett kontrollsystem, som håller invånarna på mattan, det är sannerligen inte demokratiskt.


Med svaga regeringar har statliga verk och verksamheter styrts av politiskt tillsatta ledningar, ingen har haft det övergripande ansvaret. Vad som våra politiker kommer att bli tvingade till genom att invånarna nu inte accepterar att allt rullar på som vanligt, blir att skära ner på statliga verk och att det sker en decentralisering av besluten. Riksdagen skall inte kunna fatta beslut som påverkar människor i glesbygd, de vet inte ens vilka problem dessa människor brottas med. Dagens politiker utgår från vad som finns i storstäder och drar alla över en kam.


På sätt och vis är jag besviken över att MP lyckades klamra sig kvar i riksdagen, det är ett parti som orsakat de svaga grupperna smärtsamma kostnader. Vad de helt misslyckats med är att se vad som är bäst för vårt land, det är inte miljöskatter av alla de slag, inte heller bevarandet av utrotningshotade rovdjur. Har ingen tänkt på att bevara rovdjur är någonting som helt kan urarta och bli en plåga för stora delar av vårt land? Vad beslut påverkat är att precis som så mycket annat är att ändra på vad tidigare generationer sett som ett problem.


Jag tror ingen säger emot om att okunskap och oförmåga att läsa av verkligheten gjort att det de senaste fyra åren skapat fler problem än som lösts. Tandlösa regeringar som släpar sig igenom en mandatperiod genom kompromisser är inte svenska folket betjänt av. En mycket stor del av invånarna har markerat att nu jävlar får det vara nog genom att rösta på SD. När Löfven och Kristersson försöker hålla skenet uppe jublar flera småpartier och tror att just deras löften lockat väljare. Glöm det, det här valet har handlat om misstroende mot hela det politiska maktsystemet, så fortsättning följer.


Nu väntar det verkliga eldprovet för SD, att skrapa ihop folk till de mandat de fått. Men kan någon gå från KD till SD, varför inte de som mistat sin plats när MP gjort ett uselt val. Knappast de islamister MP har inom sina led, men det finns ju de som ser politiken som ett välbetalt jobb. Ideologier i alla ära, men pengar behövs för att överleva i vår tuffa värld.


Där det rörts om mest i grytan tycks vara ute i landets kommuner, de gamla partierna har inte alls hängt med i den ilska som vädras i gatans parlament. Driftiga personer har sett att de gamla partierna levt i sin egen lilla sandlåda och effektivt skrämt bort de som försökt ta sig in och rasera sandslotten som byggts. För att ett nytt parti i en landsortskommun skall kunna få inflytande, är det bara att tala om vad de styrande totalt missat och det räcker långt.


Vad man ändå kan utläsa av valresultatet så här långt är, att de svaga grupperna är de som påverkat valet mest. Kan inte se någon som helst anledning till att V fått det stöd valresultatet visar. Vad partiet lovat är någonting som de aldrig får vara med om att genomföra, den politik partiet för skall mer ses som en religion. Men var och en blir salig på sin tro.


Så där är vi nu, oavsett vad som händer framöver kan en stor del av svenska folket känna sig grundlurade. Men det betyder att det kommer att bli ännu mer kaosliknande framöver förstås, men skit samma om det ändå kommer att gå åt helvete.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards