Direktlänk till inlägg 6 september 2018

Det är kvinnan bakom allt.

Av Sven-Erik Hemlin - 6 september 2018 20:54


Valet kryper närmare och många politiker har nu nervtrådarna utanpå kroppen. De makthavande ångrar säkert att de sparat på krutet i form av fagra löften, istället för att sett till att de blivit verklighet i god tid före valet. Men tyvärr är det gamla politiska rävar som styr bakom kulisserna, de har i hela sitt verksamma politikerliv hållit sig kvar medfagra löften som aldrig förverkligats.


Det är kvinnan bakom allt är titeln på en gammal slagdänga som var populär när jag var ung, och jag har en känsla av att det blir de unga kvinnorna som kommer att driva fram en förändring i vårt land. Det är mest kvinnor som fått ta smällen av den pressade situationen vi kan se inom sjuk- och åldringsvården och alldeles för många av dem går in i väggen. Från att utbilda sig till att vårda sjuka, men istället bli grovjobbare med tunga lyft och dessutom vara administratörer, var knappast vad de tänkt sig.


Det tack de som inte längre orkar får är diagnosen psykiskt ohälsa. Ja inte av sjukskrivande läkare men arbetsgivaren håller med om omformulering av diagnosen från utbränd till Försäkringskassans benämning. Men får en känsla av att de drabbade får skylla sig själva, eftersom de haft för klent psyke. Psyket får sig en rejäl törn när sjukskrivningen når Försäkringskassan med efterföljande problem, men orsaken till deras sjukdom är i själva verket att de offrat sig för att vara solidarisk med sina arbetskamrater, för att inte även de skall slitas ut i förtid och bli långvarigt sjuka.


Det här är ett allvarligt politiskt problem, eftersom de politiska ledningarnas agerande visar att de helt saknar kompetens för en vettig personalpolitik. Trots allt tal om jämlikhet tycks det här vara kvinnornas problem som de själva måste ta tag i. Och varför inte, som det ser ut är det i den växande demokratirörelsen i Amerika unga kvinnor som ligger bakom att rensa ut politiska föredettingar, som mer sett till sitt eget bästa än sina väljare. Här hemma säger nu  "Lille Fridolf" att MP ska ta tag i det växande problemet med psykisk ohälsa, men det är bara tomt prat. Han skulle ju fixa skolan på hundra dagar och se hur det blev.


Förhoppningsvis ger de amerikanska kvinnorna våra egna blodad tand att förändra vårt gubbvälde föråldrade politiska styrelsesätt. Politiker som hanterar sina uppdrag på rutin och med gammalt tankesätt har ställt till alldeles för mycket elände. Man kan inte ha politiska företrädare som beslutar om hur invånarna skall leva och hur vårt samhälle skall vara, det är som att ha bocken till trädgårdsmästare. De som varit med för länge inom politiken måste bytas ut mot nya hungriga och välutbildade som brinner för att ändra på allt som blivit fel, förändringar som gjort allt sämre har de flesta sett nog av.


Politik skall inte vara ett välbetalt yrke, som efter lång tid i maktens korridorer ger dem en väl tilltagen pension, det skall vara ett tidsbegränsat uppdrag. Chefer inom de stora företagen är utbytbara av den anledningen att de väljs ut för att sätta snurr på företagen, men eftersom förändringar sker i snabb takt måste även företagen byta strategier och chefer för att överleva.


Samma sak är det med ett land, de beslut som fattas i dag kan kollidera med verkligheten redan nästa år. Politiker inom de traditionella partierna har fungerat som vindflöjlar för att kunna klamra sig kvar inom politiken, vi ser det inte minst i efterdyningarna av den obefintliga kunskapen om vad flyktingmottagning i stor skara kan innebära.


Vad värre är, vi vet inte hur stor del av det hitkommande som strategiskt hjälpts att komma till vårt land för att ställa till oreda, det är oroande att radikala rörelser ens får förekomma och till och med får statliga bidrag. Det är inte en fråga om hur dumma våra politiker får vara, utan hur dumma de faktiskt är.


Människors rädsla utnyttjas flitigt inom politiken, de politiska partierna tävlar nu om vem som  är bäst på att skydda invånarna. Varför de inte tänkt så långt tidigare kan man fråga sig, det är så dags när de själva behöver polisskydd på grund av att de trott att det inte skulle kunna hända dem.


I ungdomlig dårskap har Miljöpartiet ställt till det och fördyrat för invånarna. Mest drabbad har de svagare grupperna blivit, mycket av det de behöver har blivit dyrare. Miljöpartiets företrädare har inte förstått vad deras ideologi att rädda vår miljö kan innebära, men förändrar man någonting blir någonting annat påverkat, det gäller att verkligen veta vad konsekvenserna blir.


En sak har miljörörelserna rätt i, den moderna människan lever åt helsike fel, men orsaken är politiska beslut som tvingar människorna att leva som de gör. Tvingas människorna att försörja både samhället och sig själva, lever de sina liv i maxfart utan möjlighet att hämta andan.


Nåja, på något underligt sätt känns det som nu händer med torka och skogsbränder som en rejäl knäpp på näsan från Moder Jord, den enda som vet hur allt skall kunna rättas till och som gjort det i miljontals år utan mänsklig inblandning. Men eftersom det mesta rättar till sig självt om människan låter bli att lägga sig i, kommer antagligen den politiska handlingsförlamningen efter valet att tvinga människorna att tänka själva och försöker leva på ett annat sätt än i dag.


Varje århundrade har saker hänt som förändrat för invånarna i många länder, vi kommer knappast att klara oss undan från att få vara med om samma sak. Det är bara det att invånarna på jorden blivit så många fler, därför kommer krig och elände att bli vardagsmat. Fred på jorden kan vi glömma, snarare kommer nya oroligheter att dyka upp, kanske till och med i vårt land. Om det nu inte råka vara så att det är kvinnan bakom allt och att kvinnorna kan förändra vår värld. Det kan inte bli sämre i alla fall.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards