Direktlänk till inlägg 30 augusti 2018

Den som tror att invånarna finner sig i allt bedrar sig.

Av Sven-Erik Hemlin - 30 augusti 2018 09:24


Hörde en ung kvinna säga att hon inte ville rösta på något av de partier som ställer upp i riksdagsvalet, de pratar om ett samhälle hon inte vill ha. Men många kommer att göra det, inte minst alla de som på ena eller andra sättet har sitt levebröd genom politiskt skapade jobb, det man äntligen börjat kalla för dess rätta namn nämligen vänskapskorruption, Skapade jobb som tack och för att uppmuntra till fortsatt lojalitet, men det talas det tyst om för så har gjorts sedan långt tillbaka. Korruption finns bara i Bananrepubliker, jo jag tackar jag.


Jag tror misstron och känslan att våra politiker inte kan reda ut den härva av felaktiga beslut som tagits är en utbredd uppfattning. Sent omsider har en ökande skara insett att det är styrelsesättet det är fel på och ingenting annat, men det kommer att ta tid att stjälpa det politiska maktsystem som skapats. Trots alla misstag går det inte att släpa de på papperet ansvariga politikerna inför domstol, det borde vara en självklarhet i en demokrati.


Vårt land har varit en politisk experimentverkstad i många år, men det blev sju resor värre efter att Erlander och Co drog sig tillbaka. De framtidsdrömmar som fanns på femtiotalet rörde sig om att invånarna skulle tas om hand från vaggan till graven, nu får man en känsla av att de makthavande vill ha de äldre och sjuka i graven så fort som möjligt.


Man kan höra politiker säga att vårt land skall ligga i framkant, ett uttryck de knappast förstår innebörden av. Det handlar inte om att de själva skall gå i första ledet och bli kanonmat, de gömmer sig istället i maktens korridorer och väntar på vad som skall hända. Det är svenska folket som får vara försökskaniner och visst skördar felaktiga beslut massvis med oskyldiga offer, men det hör till ny liberalismens spelregler. Aldrig har någonting bevisats på ett bättre sätt, än att teori och praktik är två vitt skilda saker.


Har aldrig våra politiker frågat sig själva varför de behöver säkerhetsvakter? Bara en sådan sak borde få dem att inse att de under många år varit på kollisionskurs med invånarna. Värre har det blivit senaste åren genom Försäkringskassans människofientliga inställning, eller är det ansvarigt statsråd som inte kunnat sköta sitt jobb?


Vid min ålder oroas jag inte av det som händer för egen del, men barn, barnbarn och barnbarnsbarn blir de som kommer att tvingas få vårt land på fötter igen. Om det nu är möjligt efter alla år av ständiga experiment som vi kan se konsekvenserna av. Endast genom att till att börja med halvera riksdagen och avsätta politiska ledningar som ersätts med kunnigt kvalificerat folk i ledningen för de offentliga verksamheterna kan en återuppbyggnad påbörjas. .


Naturligtvis finns det vettiga personer som brinner för att göra en insats för samhället, men de får aldrig gehör för hur de vill att politiken skall föras. Det stora tappet av politiska påläggskalvar har skadat landet, det har inte partiledningarna insett. Den politiska maktkampen sker nämligen på högsta partinivå och det förväntas att medlemmarna skall vara lojala och inte säga emot, oavsett hur dumma förslag som läggs fram.


Från det ena till det andra så har i takt med att allt fler inte har råd med en lokal dagstidning längre blivit viktigt att invånarna får de lokala nyheter de tidigare kunnat läsa varje dag. SR har spelat ut sin roll som både nyhetsförmedlare och underhållare, tiden är istället inne för små lokala radiostationer som skulle behöva statligt stöd och pengar. Ett komplement till de digitala tidningar som papperstidningarna övergått till att bli. En mycket stor del av de äldre har varken en smart mobil eller en dator, dessutom kostar ett bredbandsabonnemang till och med mer än en papperstidning varje månad.


Men när allt färre läser en lokal dagstidning har djungeltelegrafen kommit till heders igen. I köerna vid affärerna kan man därför få information om det som händer som exempelvis: Har du hört att den och den har blivit död och så är den nån jävel som försökt tutta eld på ett soprum igår. Naturligtvis förs det som sägs vidare och ibland blir det en höna av en fjäder, men folk har i alla fall börjat prata med varandra igen.


Hur det kunde komma sig eller varför svenska folket slutade vara sociala och spontant träffades för att umgås är höljt i dunkel. Det är ju inte heller någonting som uppmuntrats av våra politiker, det är farligt när folk träffas och ventilerar sina åsikter och sprider dem vidare. De senaste tjugo åren har det ju mest varit negativa saker som invånarna fått uppleva.


Att livet blivit stressigare för de flesta och tröttar ut folk kan naturligtvis också vara en orsak, det är lättare att slå bort alla bekymmer och slötitta på en teve där det visas mer reklam än vettiga program, än att ta itu med de orättvisor som duggar tätt. På något underligt sätt har det som av våra politiker under åren kallat ett välfärdssamhälle orsakat att folk slutat tänka själva. När de en dag gör det blir de förbannade på hur vårt samhälle blivit, vilket vi kan se inför valet.


De gamla etablerade partierna gjorde verkligen många förbannade när de gick ut och sade att de som inte var för invandring och flyktingmottagning var rasister. Nu är det okej att till och med vår statsminister gör uttalanden som brännmärkt honom som rasist för bara några år sedan. Den skadan kommer aldrig de politiska partierna att kunna reparera, när det gäller en stramare invandrings- och flyktingmottagningspolitik finns bara ett original, nämligen SD som har sagt det som nu sägs om invandring och flyktingmottagning hela tiden.


Men det kommer att bli värre runt hörnet, åtminstone i många kommuner ute i landet. De protester politikerna fått höra är bara som ett surrande ljud, de högljudda protesterna kommer att höras redan under nästa år. Vågar inte ens tänka tanken på vad som händer om och när lågkonjunkturen punkterar den svenska bubblan.


Att vårt land genom politiska beslut gjort vårt land till ett med makt styrt politiskt kontrollsamhälle där invånarna får allt mindre att säga till om hur de vill leva, var ett enormt politiskt misstag som invaggade de makthavande i falsk säkerhet. Vad som underskattats är att vad som händer när invånarna upplever att de sätts under press, det är en krutdurk som skapats som kan explodera närsomhelst.


Har nedtecknat något som Charles Baudouin skrev för länge sedan och som lyder så här: En påtvingad auktoritet kan väl bli avgörande för våra handlingar, men över våra hjärtan har den ingen makt ... den som sålunda tror sig behärska människor på det sättet bedrar sig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards