Direktlänk till inlägg 10 juni 2018

Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten

Av Sven-Erik Hemlin - 10 juni 2018 17:13

Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten har blivit bevingade ord. Men visst är det så, se bara på Socialdemokraterna och Moderaterna som envist krigar om makten och utropar sig själva som segrare efter de opinionsundersökningar som duggat tätt. Ja, inte efter den senaste förstås som visade att SD klättrat förbi Moderaterna och är hack i häl på Socialdemokraterna.


Hur har det här kunnat hända trots den häxjakt SD varit utsatt för? Tja, egentligen är det väl häxjakten som lagt grunden till SD:s framgång. Ju mer det hackats på dem, desto fler sympatisörer har de fått. En stor del av de människor som nu öppet vågar erkänna att de tänker rösta på SD, har tidigare varit rädda att kallas rasister. Våra politiker är så fixerade vid kampen om makten och att förändra vårt samhälle, att de inte märkt att både invånarna och samhället förändrats i en riktning de inte tänkt sig.


Pekpinnar och förmaningar är det värsta politiska makthavare kan ta till, det uppfattas som översittarfasoner och väcker ilska. Det är ingen tillfällighet att förtroendet för Löfven har minskat, han har gammaldags värderingar som inte passar in i ett samhälle i snabb utveckling. På något underligt sätt sammanfaller Socialdemokraterna med hur kyrkan stadigt tappar medlemmar. Ett parti som tror att skatter löser alla problem har precis som kyrkan av invånarna börjat förknippas med någonting som kostar pengar, men ger väldigt lite tillbaka, Myten om att Socialdemokraterna är det enda parti som kan regera, har företrädarna med hjälp av MP tagit död på.


Att bilda regering efter nästa val kommer att bli en verklig prövning för de kvarvarande partierna i riksdagen, det skall till ett under för att inte KD skall åka ur. Om hoppet släcks hos de gamla trogna väljarna kanske de lägger sin röst på något annat parti. Den som hoppas mest på att det blir så är antagligen Jan Björklund, som nästa år antagligen gjort sitt som partiledare. Han har orsakat partiet lika stor skada som Göran Persson sossarna under sin tid.


Det är med lite av skräckblandad förtjusning jag nu följer de allt mer pressade partistrategernas försök att stryka de flesta medhårs. Att först sätta foten i baken och knuffa ut folk med fel åsikter och sedan försöka locka in dem är dömt att misslyckas. Det måste till någonting som är helt fritt från gammalt politiskt tänkande, någonting som kan återskapa förtroendet för att de politiska företrädarna kan göra någonting bra.


En sak de lyckats med utan att det var meningen utöver att ha retat upp många, är att ha återuppväckt nationalismen. Vårt land har många gamla stolta traditioner som åtminstone de äldre växt upp med, inte minst när det gäller skolavslutningar. Många upplever det som att vårt land försökt anpassa sig till de som kommit till vårt land istället för tvärt om. Det är ett misstag som blir svårt, för att inte säga omöjligt att reparera.


Det är just undfallenheten och oförmågan att mota Olle i grinden som gjort att SD ses som det enda partiet som vågar ta tag i problemen med den alldeles för stora skaran av människor som sökt sig till vårt land. De börjar ta alldeles för stor plats och det väcker känslor som blir svåra att hantera. Den första tiden när främlingarna började fylla de annars tomma gatorna präglades av uppgivenhet hos invånarna, men som nu ersatts av ilska. De har inte gett sitt medgivande till att det skulle bli så här.


För att SD någonsin skall kunna regera, krävs att de får egen majoritet, men enbart som största parti kan de välja att regera i minoritet. Någonting som skulle vara fullständigt värdelöst, de skulle bli nedröstade hela tiden, till och med det som skulle vara bra för invånarna. Den politiska kampen är inte för invånarnas bästa, det är den politiska makten som är betydligt viktigare.


Det talas vitt och brett om vilka problem vårt land står inför när det gäller skola, vård och omsorg, polisen, ja säg den offentliga verksamhet som inte brottas med problem. Det har gjorts politiska misstag på löpande band sedan många år tillbaka, Orsaken till de problem landet har är politiskt skapade och kan därför inte lösas på politisk väg.


Läget efter höstens val kommer knappast att ha förbättrats, det kommer att kohandlas för att försöka skrapa ihop en majoritet, vilket bara leder till att invånarna står som förlorare. De får en regering, kommun- eller landstingsledning de inte vill ha och missnöjet växer ytterligare.Det som måste reformeras för att vårt land skall ha någon framtid, är det politiska maktsystemet. Om inte invånarna har någonting att säga till om när det gäller vårt samhälles utveckling, är det dömt att gå under.


Moderaterna har upptäckt att pensionärerna måste få skattelättnader, men som vanligt skall det då användas procenträkning, istället för kronor och ören. Genom att använda procent blir det alltid de med lägsta pensionerna som får minst och det är de som behöver pengarna mest. Det bästa vore om de två största partierna kommer överens om att gemensamt sträva efter att rätta till de största orättvisorna med pensionssystemet och trygghetsförsäkringarna vilket bara kan ske genom att ta bort de förmåner som finns, men som drabbar de fattiga mest trots att alla är med och betalar.


Ännu tydligare kommer orättvisorna att framstå om ett handelskrig startar. Det som Trump nu satt igång kan innebära en snabb recession som påverkar vår värld globalt. Trump har inte fattat det, men många ekonomer har redan målat upp en bild av vad som kan hända. För vår del blir det som vanligt att bara hänga med, vi är inte ett land som klarar oss på egen hand. Det gör faktiskt inget land numera, vi är knutna till varandra så att faller en, faller alla.


Samtidigt kunde jag läsa om den nya superdatorn som kan utföra miljoner miljarder beräkningar i minuten. Människans kanske inte ens behövs längre, de här datorerna lär sig själva betydligt bättre än vad människan kan lära dem. Vad det handlar om är att de som använder dessa datorer, med lätthet kan styra hela världen. Vi kan bara hoppas det inte är de sjukaste hjärnorna som får tillgång till de här datorerna.


Tyskland har nu lagt fram förslag om arbetslöshetsförsäkring inom EU som skall hjälpa länder där arbetslösheten blir för stor. Det skall smidas medan järnet är varmt som det heter och tiden rinner iväg snabbare än vad de makthavande hinner med. Vad Tyskland insett är att jobben inte kommer att räcka till alla, det blir arbetskraft över som måste försörjas. I vårt fall kommer vi att hamna i ett läge där staten inte längre har råd att sysselsätta människor för att uppvisa en positiv statistik.


Arbetslinjens tänkande måste övergå i vad de arbetslösa skall ges för alternativ, vilket kommer att ställa de makthavande i en situation de aldrig varit i tidigare. Eftersom a-kassan är tidsbegränsad ger det inte våra politiker mycket tid att förändra det gamla invanda mönstret, de kommer att tvingas ta till sig det som står till buds. En statlig grundlön kan vara den enda lösningen och därmed starten på att forma ett nytt samhälle där människan sätts i första rummet.


För det är ju vad det handlar om, pengar måste alla ha för att både vårt samhälle och invånarna skall överleva.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards