Direktlänk till inlägg 25 maj 2018

Kostar invånarna, våra politiker eller det politiskt skapade samhället för mycket?

Av Sven-Erik Hemlin - 25 maj 2018 08:03


Det vackra sommarliknande vädret har fått oss att flytta ut till sommarstugan. Lite ovant känns det att på grund av den usla mobiltäckningen inte kunna följa med i det som händer, det är textteve som får ge mig nyheterna. I reklamen kan man läsa att Comviq är billigt, men det betyder också att telefonen fungerar dåligt och att surfa kan man glömma.


Trots allt är det egentligen så här man borde leva livet, man irriteras inte av ständigt plingande i telefonen på grund av en massa onödiga meddelanden. I en stad hör man ständigt ljud av alla de slag, inte minst från motorcyklar som verkar sakna ljuddämpare. Enda nackdelen är att tystnaden ger tankarna fritt spelrum, det är inte bra att tänka för mycket.


Jag minns en tid då man sa att tiden flyger iväg när man har roligt. Nu lever vi i en tid då tiden flyger iväg utan att ha roligt. Det är inte bara vi äldre som upplever att tiden flyger iväg, även de som är mitt uppe i arbetslivet upplever samma sak. Det pratades för många år sedan om en åldrande befolkning och att någonting måste göras.


Det svårlösta problemet politikerna skjutit framför sig beror på att de som pensioneras, tillsammans med arbetsgivaren betalat in till sina pensioner. Det borde alltså ha funnits gott om pengar, om det inte snattats en massa pensionspengarna av de styrande som använt dem till löpande utgifter. Problemet är inte att befolkningen blir äldre, utan att makthavande politiker inte kan eller har kunnat hantera invånarnas pensionspengar.  


Vad som än sägs från politiskt håll, är inte vårt moderna samhälle anpassat efter invånarnas behov utan ett politiskt skapat samhälle en minoritet genom beslut bestämt att det skall vara. Det är en farlig väg de makthavande omedvetet tagit, inte minst genom att verksamheter i folkets tjänst, till att hota istället för att hjälpa. Arbetsförmedlingen har hotat de arbetssökande med repressalier under många år, nu har Försäkringskassan gått ett steg längre. Människor med särskilda behov får inte den hjälp de behöver  och sjuka människor blir utan ersättning genom att läkares diagnoser underkänns.


Men att styra genom hot är ett tecken på de styrandes svaghet, vilket för de makthavande själva kommer att bli förödande en dag. Vi kan läsa om politiker som lever under hot på grund av fattade beslut som gjort en del människor desperata och gruvar på hämnd. Den som illa gör, illa far brukade man säga förr i världen, men vid den tiden var inte människor lika våldsamma som i dag.


Vem kunde tro att personer som blir skjutna är vardagsmat, eller att blåljuspersonal skulle kunna attackeras för bara tio år sedan, nu händer det nästan dagligdags. Vem kan säga att inte nästa steg blir att attackera politiker, de är ju de som är ansvariga för hur vårt land blivit. Som man bäddar får man ligga brukar man ju säga och den knöliga bädd våra politiker lyckats få till vill inte ens de själva ligga i. Som opinionssiffror visar verkar de ha bäddat säck åt sig själva.


Men det allt hårdare samhällsklimatet borde skrämma livet ur hela det politiska etablissemanget och få dem att samarbeta för vårt lands och invånarnas bästa. Men inte, de babblar på och försöker pinka revir för att kunna fortsätta känna sig viktiga. Men det räcker inte längre att med välsmorda munläder, retorik är bara ett sätt att bortförklara att de inte har några lösningar på vårt lands problem.


Tidigare tålmodiga svenskar är i dag uppretade över den förändring vårt land genomgått på kort tid. Precis som i Tyskland och Italien har traditionella politiker sett att folk inte längre röstar som de en gång gjorde. När ett land förändras, förändras också invånarna men de politiska företrädarna har hamnat alldeles för långt från sina väljare, för att kunna vara i takt med verkligheten.


Vår finansminister varnar för att det om några år kommer att behöva höjas skatter och samma sak gäller kommuner och landsting. Lägger man till hotet om smarta robotar och maskiner som redan i dag börjat ta över rutinmässiga arbetsuppgifter och dessutom att högkonjunkturen mattas av, vad kan vi vänta oss?


Svaret är att varken vi eller våra så kallade förtroendevalda politiker kan ens gissa oss till hur det kommer att bli. Det känns som att eftersom de politiska partierna inte har några nya idéer att komma med, försöker de istället se tillbaka på vad de lyckades med en gång för länge sedan. Problemet är att om man ser tillbaka, kommer man aldrig att upptäcka vad som väntar framöver.


De problem vårt land har och som våra politiker motvilligt försöker lösa liknar mest det gamla spelet plock i pinn. Det gäller att försiktigt plocka bort en pinne utan att de andra påverkas. För det är ju vad det handlar om när våra politiker försöker lösa ett problem, påverkar det andra saker och problemen ökar istället för att minska.


För våra politiker har det blivit som att de tvingats ut i friska luften och kommit underfund med att de har en stor flock måsar cirklande ovanför deras huvuden. De kan inte känna sig säkra på att inte få någonting äckligt och obehagligt att landa på huvudet. Precis så upplever många de avgifter som ständigt påverkar deras ekonomi, det är som att få en måsskit i huvudet. Att våra politiker får känna av hur invånarna har det borde vara en självklarhet.


Livet är fullt av överraskningar, vilket de allra flesta avskyr eftersom det skapar osäkerhet. De flesta har upplevt det som att det bjudits på alldeles för många överraskningar, tyvärr inte de positiva som skulle ha behövts för att öka framtidstron. Överraskningar är antagligen tänkt att vara livets krydda som skall användas frikostigt och göra livet värt att leva, inte göra livet till ett helvete.


Beklagligt nog uppträder våra politiker på samma sätt som att gissa sig fram till slutet på en bok genom sina uttalanden om de närmaste åren. Vitsen med att veta hur boken slutar är att läsa hela, det är först då man vet hur den verkligen slutar. Faktum är att vi inte har en aning om vilka överraskningar som kan drabba oss innan året är slut.

En överraskning jag hoppas slippa är att MP blir kvar i riksdagen. Alla de som bor utanför storstäder har drabbats hårt av de skatter och avgifter MP tvingat igenom, det är dags att det verklighetsfrånvända partiet som straff åker ur riksdagen. Som det ser ut får Socialdemokraterna betala dyrt för sitt samarbete med MP, tänk så tokigt det kunde bli när ivern att regera var större än förståndet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards