Direktlänk till inlägg 5 maj 2018

Varje människa borde vara vad ingen annan är.

Av Sven-Erik Hemlin - 5 maj 2018 20:08

Ett citat av François Marie De Voltaire fanns i mitt huvud när jag slog på datorn. Antagligen för att de som ansetts vara intelligentsian i vårt land visat sig inte vara det. Citatet lyder nämligen: Det finns mycket mer intelligens än förstånd till i världen. Jag tolkar det som att det inte räcker med intelligens, det krävs också vad som ibland kallas magkänsla, vårt sunda förnuft, eller helt enkelt att vara förståndig och kunna väga för och emot. Men till det krävs ju faktiskt intelligens ...


Hur ofta lyssnar människor på sin magkänsla eller vad sunda förnuftet säger? Ser man på det som händer i vår värld, följer allt färre de instinkter de flesta utrustats med vid födseln. Som barn gör vi det, litar på instinkten att tycka om eller undvika det som instinktivt känns farligt. Men alldeles för tidigt tar andra över och styr hur vi skall tänka och fungera för att vara samhällsnyttiga. Det finns ingen plats för människor som tänker själva och inte rättar in sig i ledet.


Det är fullständigt horribelt att invånarna indoktrineras till att vara nyttiga för staten, kommunerna och landstingen, ändå är det vad som hänt och fortfarande händer i vårt land. De offentliga verksamheterna skapades för att underlätta och hjälpa invånarna, nu fungerar de som kontrollapparater för att hålla invånarna i Herrens tukt och förmaning.


Jag har hört många unga säga att de inte har något eget liv, men gör inte någonting åt det. Kan förstå deras frustration över att känna sig utnyttjade och bundna till händer och fötter. För att leva det liv de lärt sig är det normala, tvingas de vara i farten från morgon till kväll. Det är därför lätt att förstå alla de som alldeles för tidigt i livet drabbas av psykisk ohälsa som utbrändhet kallas.


Jag har svårt att se hur vårt land genom politiska beslut skall kunna få till en förbättring för invånarna, däremot är det lättare att se att det kan bli mycket värre än det nu är. Det måste till yttre påverkan i form av försämringar ute i den stora världen för att de politiska makthavarna skall inse att det bara bär utför. De styrande har tvingats krypa till korset när det gäller assistans till de behövande och de kommer att få fortsätta göra det när det gäller trygghetsförsäkringarna.


Jag tror inte svenska folket tidigare insett att det är invånarna som är de verkliga makthavarna, det är först på senare tid fler som ett växande antal insett att så är fallet. Alla populistiska löften är ett bevis på att våra politiker insett att invånarna har en helt annan syn på hur vårt samhälle skall vara, mest på grund av att våra viktiga samhällsfunktioner inte levererar vad invånarna betalar för. Men den stora politiska frågan är hur man enar ett splittrat folk, som misstror de politiska företrädarna?


I sin iver att förändra vårt samhälle efter ideologier har det skapats en djup klyfta mellan väljare och politiska företrädare. Våra politiker säger sig ha lön, förmåner och pensioner i paritet med det ansvar de har, vilket är helt felaktigt. Våra politiker har inget personligt ansvar utan ett kollektivt, eftersom många står bakom besluten.


Att våra politiker klumpat ihop sig med andra är för att kunna komma fram till vad de kallar majoritetsbeslut. Egentligen beslutar de bara om en kompromiss ingen av beslutsfattarna egentligen är nöjda med, det blir urvattnat för alla parter. Ingen av beslutsfattarna ägnar en tanke åt att dessa ge och ta beslut kan drabba invånarna, men det är precis så det fungerar.


När livet känns tungt börjar människorna tänka hur de skulle kunna ha det, det är fröet till att de nya värderingarna växer sig starka efterhand. En mognadsprocess som till slut gör att människor vågar bryta sig ur det mönster som styrt deras liv. Ingen har frågat vad människorna vill ha, de beslut som fattas är någonting som måste accepteras av invånarna, vare sig de vill det eller inte.


Människan behöver i lugn och ro ibland sjunka in i sin egen sinnesstämning och den innefattar knappast tankar om marknadskrafterna eller om det går bra för landet. Den stress alla upplever lockar knappast till att i lugn och ro, tänka över vad som skulle kunna göra livet bättre, det finns bara en malande känsla i huvudet att allt blivit så fel.


Det värsta som kan hända de politiska makthavarna är att invånarna tappar framtidstron och av den anledningen målas i ord bilden av vårt land upp i lysande färger. Men i dagens läge överröstas våra politiker av nyhetssändningar och rubriker som skapar oro. Om inte de makthavande kan skapa trygghet faller vårt samhälle sönder och samman.


Vad invånarna i nuläget kan se med egna ögon, är ett politiskt misslyckande som gjort att ett mycket stort antal av invånarna drabbats både psykiskt och ekonomiskt. Det här är ingenting våra politiker kan rätta till på egen hand, eftersom de fel som begåtts har pågått under så många år. Snart finns det bara ett enda alternativ kvar och det är att riva allt och bygga nytt.


Den enda fasta grund vårt land står på är invånarna och jag har en känsla av att de blir de som kommer att utöva sin makt till att förändra vårt samhälle att anpassas till invånarnas behov. Jag tror inte vårt land har många år på sig innan vi kommer att få betala det vi tagit ut i förskott. Med oro tänker jag tillbaka på hur snabbt allt rasade samman i Grekland, det kan gå lika fort för vårt land.


Det mest sorgliga med mina tankar är att de är realistiska, det finns fakta som styrker min oro. Vi har nämligen politiska företrädare som tagit på sig ansvaret, men inte vet hur de skall göra. Den manual som finns är skrämmande föråldrad, av den anledningen gör de som det alltid har gjorts. Det finns helt enkelt inga uppdaterade instruktioner att följa.


William Ellery Channing skrev: Varje människa borde ha sin egen karaktär, vara vad ingen annan är och göra vad ingen annan kan göra. Det är vårt lands svaghet, eftersom invånarna redan vid unga år indoktrineras att vara nyttiga för samhället och inte för sig själva, trots att alla föds som unika individer. I vårt land har invånarna aldrig getts en möjlighet att vara sig själva eller förverkliga sina drömmar, nu anser allt fler att det är dags för det.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards