Direktlänk till inlägg 23 mars 2018

Vårt politiska etablissemang har verkligen målat in sig i ett hörn.

Av Sven-Erik Hemlin - 23 mars 2018 18:03


I en värld då kortfattade nyheter blir lästa på telefoner är det lätt att förstå varför papperstidningarna får allt svårare att överleva. Papperstidningarna är hela tiden steget efter, i en värld då nyheter kablas ut i samma stund de händer. Till och med tevebolagen bryter ibland pågående sändningar för en smaskig nyhet.


Det är alltid intressant att se de braskande rubrikerna på löpsedlarna, det som säljer lösnummer är i brist på nyheter, skandaler och skvaller. Svenska folket älskar skvaller och smaskiga skandaler, det är därför tidningarna numera gått över en tidigare gräns, att ligga lågt och inte gräva nu fram hur ruttet vårt land egentligen är. Skandaler som uppdagats har varit många, så man kan förstå varför yttrande- och pressfrihet sticker våra politiker i ögonen..


Våra politiker vill alltid framhålla att vårt land ligger i framkant, men så är det ju inte. Gubbväldet är svårt att rubba, jämställdhet mellan könen finns egentligen inte hur mycket som än talas om det. Men att tvinga fram jämlikhet mellan könen skördar offer. Många män känner sig hotade och visar var skåpet ska stå, det vill säga ger frugan, sambon eller en helt obekant kvinna ett rejält kok stryk. Men det har också förekommit tvärtom, att toffelhjältar fått sig en omgång. Våra politiker har inte en susning om vad de ställt till med.


Det går inte att undvika en jämförelse med andra länder. Det finns flera länder där det är okej att spöa frugan och barnen, det har med uppfostran och religion att göra. Men när det händer i ett land som vårt där politiker talar om att så får ni inte göra, har det passerat en gräns som gör att en majoritet av invånarna reagerar. Och naturligtvis kan man förstå det, vi har fått lära oss att ta seden dit man kommer. Passar inte galoscherna är det bara att kliva ur dem.


Så är det i exempelvis Amerika. Där är invånarna religiösa på söndagar, på vardagarna går det alldeles utmärkt att inte vara det. I vårt land gapar kyrkorna tomma, de unga får ju inte ens lära sig om religion längre i skolan, så återväxten (eller vad man ska kalla det) för kyrkans del är knappast uppmuntrande. Massvis med människor har därför lämnat kyrkan av ekonomiska skäl, pengarna behövs till annat.


En för vårt land otäck utveckling har skett när regeringar i andra länder på alla sätt försöker minska antalet invånare. Det är inte bara krig som orsakat de stora flyktingströmmarna, det finns flera orsaker. Någonting som allt fler upptäckt är en stor del av de som kommit hit inte saknar pengar, de har satsat stora summor pengar på att komma hit.


De fattiga ses som att de inte tillför länderna någonting annat än problem, men vid en flykt hamnar de i andra fattiga länder eller i flyktingläger. Många har lockats hit därför vårt land setts som det gästfriaste i världen. Eller har de mest blåögda politikerna som de själva medger, det kunde inte ens ana att det här skulle kunna hända. Visst är en stor del av de som kommit hit fattiga, men behöver vårt land fler fattiga, var inte de hundratusentals fattiga svenskar som fanns och blivit fler senaste åren tillräckligt?


Det här har fått mig att grubbla över hur vårt land ser ut om tjugo år. Vi var redan överbefolkat om man ser till antalet bostäder, ett problem som aldrig kan byggas bort så länge vi följer den svenska modellen. Politiska beslut har sett till att byggbolagen tappat sugen och redan nästa år räknar man med att byggandet minskar. I och för sig spelar det ingen roll, det är alldeles för dyrt att bygga i vårt land, vilket gör att endast ett fåtal har råd att bo i nybyggda bostäder.


Jag brukar alltid hänvisa till regeln att om någonting blir för dyrt säljs det inte. Samma sak med våra politiskt styrda offentliga verksamheter, som försvaras av makthavande politiker trots att det bevisligen kostar enormt med pengar för invånarna. Pengar rinner mellan fingrarna på inkompetenta politiska ledningar, tidigare skattehöjningar och av staten tillskjutna pengar har smält som smör i solsken.


Kravet att hitkommande flyktingar måste komma i arbete och försörja sig själva är inte förvånande, det är en nödvändighet eftersom de måste försörjas med pengar ur den gemensamma kassan. Tror inte våra politiker för något år sedan insåg att de öppna gränserna, skulle innebära att invånarna (till och med de sämst ställda) tvingas vara solidariska. De hot många politiker nu utsätts för är följden av att allt fler påverkats av den stora ökningen av invånare på ett negativt sätt.


Vad som händer är att det svenska folket med sina skatter varit med om att bygga upp, utnyttjas av människor som tydligt visar att de inte alls vill leva som svenska folket gör. Om våra politiker tillåter böneutrop kan vi vänta oss vad som helst, då kommer det verkligen att ta hus i helsike. De hitkommande får ha vilken tro de vill, men de bör tänka efter om de vill tillbaka till sitt hemland och leva som de alltid gjort, eller acceptera hur man lever i vårt land.


Det här är ett bevis på att vi inte kan ha "fel" regering i fyra år som experimenterar med svenska folkets pengar och levnadsvillkor, det måste levereras vad svenska folket betalar för. Vår finansministers besked att redan om två år, kommer det att saknas pengar som måste täckas in. Det är mycket roande, eftersom vi då kan räkna med att behovet kommer att vara ännu större om fyra år. Men det här beskedet har inte tagit hänsyn till att någonting obehagligt kan hända, som påverkar hela vårt lands ekonomi.


Ser vi tio år framåt använder säkert både företag, staten, kommuner och landsting robotar av olika slag och smarta maskiner. Företagen ser det som  en nödvändighet för att överleva i den håra konkurrensen, för staten, kommunerna och landstingen ser det som en kostnadsfråga. För att få råd med dessa investeringar måste administrationen bantas och göra verksamheterna mindre byråkratiska. Vårt politiska etablissemang har verkligen målat in sig i ett hörn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards