Direktlänk till inlägg 17 mars 2018

Om skon är för trång hjälper det inte att världen är vid.

Av Sven-Erik Hemlin - 17 mars 2018 12:40

Att vakna upp i dag och med kaffemuggen i handen se ut genom fönstret och se en klarblå himmel kändes nästan overkligt. Visserligen tolv grader kallt utanför fönstret, men i alla fall. Om det är någonting vi inte är bortskämda med så är det sol som vi verkligen behöver för att ladda batterierna som driver många att fungera som "Duracellkaniner". Inte minst inom vård och omsorg.


Jäkt och stress nöter på människan och utan uppladdning är många människors batterier urladdade. Följden blir att när kroppen på de här människorna inte startar blir de kvar i sängen. Det är inte läkarna som hittat på diagnosen psykisk ohälsa, som i själva verket beror på att de sista unsen krafter tagits ur kroppen i ett försök att vara solidarisk med arbetskamrater.


Någon solidaritet med sina arbetsgivare som är landsting och kommuner, tvivlar jag på att dessa personer känner. Tvärtom har personalen skickat ut varningssignaler och protesterat mot en arbetssituation som är omänsklig. Att ingenting gjorts är följden av vårt "demokratiska" styrelsesätt, det vill säga bypolitiker som genom sin inkompetens, inte inser konsekvenserna av sina beslut. Faktiskt får de mig att tänka på Hasse & Tages präst, som inte hade några egna åsikter om någonting. 


Det här drabbar invånarna som inte har någonting att säga till om, trots att dessa personer avlönas med invånarnas pengar. Det så kallade demokratiska styrelsesättet utestänger invånarna från inflytande och makt att avsätta dessa personer. Man kan därför säga att vårt land inte är demokratiskt, det är inte folkviljan som styr.


Den politiska maktkampen är och har varit viktigare än invånarnas väl och ve. Av naturliga skäl har det skapat ett missnöje som lett fram till det vi kan se i dag, partierna sneglar ängsligt på opinionssiffror inför valet i höst. De borde oroa sig mer för om folk kommer att rösta överhuvudtaget, valet handlar om att välja mellan pest och kolera.


Tre partier riskerar att ramla ur riksdagen, vilket kan ses som ett tecken på att svenska folket tröttnat på att även de pyttesmå kan påverka de beslut som fattas. Den som tycker det är demokratiskt kan inte leva i den verklighet alla övriga tvingas leva i. Alla som inte är politiskt aktiva, måste ställa sig frågan vem som gett de politiska makthavarna rätten att bestämma över invånarnas liv.


Våra politiker vill att vi ska jobba längre, fler måste i arbete och det ska finnas en dödsattest för att inte vara arbetsförmögen. Det är de makthavande som uppmanat invånarna att konsumera mera för att bevara inte bara den ekonomiska tillväxten, utan också vårt välfärdssamhälle. Under alla år av ekonomisk tillväxt har det skett försämringar för invånarna, det hjälper alltså inte med ekonomisk tillväxt eller att det betalas mer till välfärden. Pengarna rinner mellan fingrarna på beslutsfattarna, Karolinska är ett utmärkt exempel men det finns fler.


Vår finansminister har varnat för att vårt land kommer att ha ett underskott på runt tvåhundra miljarder om ett par år. Den som följer med vad som händer har säkert läst om hur de stora klädkedjorna går kräftgång, kampen om kunderna kommer att ske inom e-handel. Naturligtvis kommer det att påverka vårt land och inte minst då storstäderna om butiker försvinner och en massa människor blir arbetslösa.


Ändå är det här bara början på den förändring det varnats för, massvis med traditionella jobb kommer att försvinna. I samband med flytten signalerar Nordea att smarta maskiner ska ersätta runt tusen anställda, andra banker kommer med all säkerhet att följa efter. Istället för de tvåhundra miljarderna borde inte bara nuvarande regering utan även den nästa oroa sig för hur invånarna ska kunna överleva till slutet på nästa mandatperiod.


Den som är sjukskriven eller arbetslös kan säkert berätta om hur det påverkar privatekonomin. Att konsumera annat än det mest nödvändiga är en omöjlighet, vilket då även påverkar branscher inom servicesektorn. Massvis med små tjänsteföretag kommer att tvingas lägga ner. Ingen har överhuvudtaget räknat på vad som händer när ännu fler blir fattiga, ändå är det precis vad som kan hända inom en snar framtid.


Människan har en förmåga att tänka att det händer inte mig, men det är bara ett sätt att förtränga verkligheten. Det kan hända alla, att livet en dag drastiskt förändras. För yrkespolitikerna i de små partierna som riskerar åka ur riksdagen kan livet komma att förändras. Om de mistar sitt välavlönade jobb kommer de i vardagslivet att känna sig alldeles bortkomna och bara ett fåtal kanske kan få ett jobb.


Det politiska maktsystemet har varit duktig på att skapa ett skyddsnät för avdankade politiker, samtidigt som skyddsnätet för invånarna trasats sönder. Det kommer att bli nästa stora problem för vårt föråldrade maktsystem, för vem ska hålla i yxan och ta bort de förmåner som de egenmäktigt beslutat om? Jag hoppas verkligen att få vara med när det händer.


Ett överbefolkat land i en tid då hela världen står inför en enorm förändring, hur ska det problemet kunna lösas? Visst finns det lösningar, men de går inte att genomföra med det politiska maktsystem vi har. Kan inte annat än använda ett österländskt ordspråk: Om skon är trång hjälper det inte att världen är vid.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards