Direktlänk till inlägg 14 mars 2018

Att göra två flugor på smällen.

Av Sven-Erik Hemlin - 14 mars 2018 21:15

Det är tidigare otänkbara politiska vindar som nu sveper fram över världen tack vare Donald Trump. Nationalister har fått vind i seglen och ger oss en föraning om att många länder kan förändras på relativt kort tid. Senast i raden är Italien som drabbats av fler flyktingar än vad vårt land gjort, vilket också visade sig vid valet.


Hur det kommer att visa sig vid valet i höst kan vi bara gissa oss till, men visst kommer vi att presenteras ett annorlunda valfläsk. Valet skulle handla om vården, skolan och polisen, det vill säga en operettliknande valrörelse likt Annie Get Your Gun. Vi skulle ha fått höra partiledarna sjunga: Allt du kan göra, kan jag göra bättre, för så har det ju alltid varit i valrörelserna.


När nu nya vindar sveper över världen står våra politiker minst sagt handfallna, det går inte längre att prata om att bevara välfärden, när en allt större del av invånarna lever i fattigdom. Ett land där flera hundratusen människor lever under EU:s fattigdomsgräns, väcker reaktioner hos andra länder. Vad är det som Sverige gjort fel har jag hört mina utländska vänner säga.


Fel och fel, vi drabbades av en flyktingström som tog inte bara våra politiker på sängen, utan också invånarna. Vårt land var inte rustat att ta emot så många människor, de viktiga samhällsfunktionerna klarade inte ens av det tidigare invånarantalet. Orsakerna till urusel utbildning och lågavlönade lärare hör ihop med de är de offentliga arbetsgivarnas helt förkastliga personalpolitik, som dränerat verksamheterna på personal som tröttnat och sökt bättre arbetsplatser. Man kan förstå att de politiker som vurmar för de offentliga verksamheterna vill förbjuda vinster inom skolan och vården, det är dit de välutbildade människorna sökt sig.


Skulle det bli ett förbud kommer många skolor och hälsocentraler att stängas och hur ska de offentliga verksamheterna klara av det? De kommunala skolorna kommer definitivt inte att klara av att ta emot alla dessa människor, varken personalmässigt eller ekonomiskt. Vad gäller hälsovården kan man inte vänta sig annat än en katastrof.  


Det klagades från politiskt håll får många, många år sedan, att med en åldrande befolkning och ständigt ökade kostnader, måste vi få flera i arbete. Eftersom utbildningsnivån i landet är så låg, har företagen genom användning av ny teknik svårt få tag på folk med utbildning. Nu ses enda utvägen vara att invånarna måste jobba längre. Inget politiskt parti insåg för runt tjugo år sedan, att kostnaderna måste ses över och då inte minst för vår minst sagt omfattande byråkrati.


Det finns säkert politiker som insett att vårt land tagit sig vatten över huvudet, problemen är alldeles för stora för att kunna lösas utan för vårt lands del okonventionella politiska beslut. Oavsett färgen på regering, kommer bilden av vårt land att drastiskt förändras i omvärldens ögon. Men förmodligen finns ingen annan lösning, ingen vinner på att vara snäll i dagens hårda samhälle. Så verkar i alla fall våra politiker resonera, när det gäller de som av skilda anledningar inte kan jobba.


Vårt land kommer alltså att förändras, jag har en känsla av ett de hitkommande flyktingarna hoppat ur askan i elden. Det verkar som om det vitt utbredda missnöjet nu nått fram till de makthavande, tidigare är det bara de som försvarat den enorma flyktingströmmen som kunnat göra sig hörda. Det hjälper inte att kalla alla de människor som fått nog för rasister, för i själva verket har det mycket lite med rasism att göra. En ständigt växande skara är orolig för vad som kommer att hända med vårt land.


Visst blev jag lite förvånad över Socialdemokraternas förslag om att religiösa skolor ska förbjudas, men det visar att mullret från gräsrötterna nått upp till den högsta ledningen av partiet. Våra politiker talar om ett jämlikt samhälle och det är vad förslaget går ut på. Man måste kunna begära av de som frivilligt sökt sig hit, att också ta seden dit de kommit. Att de har en annan religion har ingen betydelse, men de måste ändå följa de lagar och regler svenska folket tvingas leva med.


Kan inte förstå att det är någonting märkligt med det, tvärtom borde det vara en självklarhet i ett land där sjukskrivningar inte gäller och svårt handikappade nekas den hjälp de behöver. Pensionerna har släpat efter i många år, de gamla har behandlats skandalöst. Värre än då behandlas de som av skilda anledningar beviljats sjukpension som dels får dras med sina sjukdomar men också med en urusel ekonomi. Det är så vårt land ser ut och har sett ut i många år, det är dags att ta bort skygglapparna.  


Man måste därför ha förståelse för att skaran av människor som tycker det har daltats för mycket med invandrare och flyktingar stadigt växer, och naturligtvis har några av de politiska partierna blivit uppmärksamma på det som SD påtalat under många år. Även invånarna har märkt att de politiska partierna insett vartåt det barkar och de som försvarar invandring och flyktingmottagning är knappast i majoritet att bestämma. Det gäller verkligen att vakta tungan inför valet i höst. 


Det är minst sagt märkligt att svenska folket aldrig blivit tillfrågad om de vill ha invandring eller inte. En folkomröstning hade gett ett snabbt besked hur svenska folket vill ha det, det är ju de som får betala notan för det hela. Det rör ju sig inte om några småpengar och många av de som tvingas vara med om att betala och har drabbats av åtstramningar och ett i det närmaste obefintligt skydd trots inbetalda försäkringspremier till trygghetsförsäkringarna.


Naturligtvis har det kommit protester över Socialdemokraternas förslag, fattas bara annat. Men de har hittat ett koncept som många kommer att ta till sig. Inte minst ute på landet som Stockholmarna kallar resten av vårt land, där problem märks tydligare än i en storstad. Lägger partiet också förslag om att återställa trygghetsförsäkringarna, har det en stor chans att även locka väljare från SD. Det kan man verkligen kalla att göra två flugor på smällen, som en gammal bilhandlare sa en gång när han trott sig gjort en fin bytesaffär.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards