Direktlänk till inlägg 4 mars 2018

Välfärdsland, i helvete heller.

Av Sven-Erik Hemlin - 4 mars 2018 19:47

Det är många saker som har eller är på väg att spåra ur i vårt land. Men alla misslyckanden som lett fram till  det samhälle vi har i dag, försvarar våra politiker att besluten skett i demokratisk ordning. Ja, jag vill nog snarare kalla det politisk oordning, för de beslut som fattats har varit kompromisser för att komma fram till ett majoritetsbeslut.


Den demokrati vi sägs ha måste ses som en salig röra, men är ändå enda sättet för invånarna att trycka på för att förbättra levnadsvillkoren. Invånarna har inte bara dövörade politiker att fightas med, utan också såphala lobbyister lejda av intressen som vill krama ur det mesta av invånarnas pengar.


Visst har det skapats lagar som ska skydda enskildas egendom, vi har även lagstadgad yttrandefrihet, som politiker under flera år precis som i en del andra länder inte alls gillar. Det är därför tveksamt vem eller vilka våra lagar skyddar numera, det Försäkringskassan på order av regeringen nu gör, måste ha passerat lagens råmärken. Invånarna har rättigheten att välja företrädare, men det har inte fungerat på många Herrans år. Det parti som fått din röst utser partiets företrädare, utan möjlighet för väljaren att kunna göra någonting åt det.


Detta försvaras med att den som inte är politiskt aktiv, inte heller kan påverka. Det är den dummaste förklaring som kan ges, skulle alla satsa på politiken skulle det finnas alldeles för få för att kunna försörja resten av invånarna. Ingen tror väl att folk jobbar politiskt utan att få betalt, eller lovas något politiskt skapat jobb. Den politiker som tänker efter lite, inser säkert att vi har för många heltidspolitiker redan.


Våra politiker trycker hela tiden på att fler måste i arbete och betala skatter för att rädda vårt "välfärdssamhälle" från undergång. Ja, egentligen handlar det om det politiska etablissemangets undergång, det hela är uppbyggt efter samma princip som ett myrsamhälles överlevnad. Om arbetsmyrorna inte drar sitt strå till stacken dör den ut, samma sak med vårt så kallade välfärdsamhälle.


De flesta är nog på det klara med att det politiska maktsystem vi har, inte håller måttet när vårt samhälle kommer att förändras genom de högteknologiska hjälpmedlen. Det är knappast ett tomt hot att miljoner jobb kommer att försvinna, men för många med intresselösa monotona jobb kan det ses som en räddning. På sikt kan det också mildra butiksdöden i form av närbutiker, trots att de stora köpcentrum som finns utanför statskärnorna troligtvis kommer att gå i graven.


Arbetslösa har inte mycket pengar att spendera och i takt med ökade kostnader för familjebilen kommer folk att åka allt mindre. Har haft svårt att hålla mig för skratt när det talas om att elbilar är framtiden. Inte ens i framtiden kommer att finnas batterier som klarar av sträng kyla vilket betyder att folk knappast kommer att kunna färdas långa sträckor. Hur folk i Norrland ska kunna klara sig med en elbil övergår mitt förstånd, många pendlare där uppe åker tjugo mil eller mer fram och tillbaka.


Elbilen måste därför ses som ett storstadsfordon och längre än så verkar inte våra riksdagspolitikers lokalkännedom räcka. Ändå är inte alla födda i Fjollträsk! Jag ser det istället som att när arbeten försvinner, kommer inte bilen att behövas i samma utsträckning som i dag. Det känns på något sätt som vi är tillbaka till andra världskrigets dagar då de flesta bilarna blev stående. Visserligen var det bensinransonering men inte många hade råd eller ville göra sig omaket att sätta på ett osande gengasaggregat som fick taxi och bussar att rulla.


Hörde en Miljöpartist säga att alla gamla bilar måste bort och ersättas med miljövänliga elbilar. Det uttalandet visar hur lite en riksdagsledamot vet om hur det fungerar i verkliga livet. Skulle alla bilar äldre än tio år förbjudas att användas, skulle vårt land kollapsa inom ett par månader. Så viktig är bilen för hundratusentals småbarnsfamiljer i dagsläget och så många gamla bilar finns det i vårt land. Och vad skulle hända med de stora bensinbolagen som förser staten med miljarder i skatter och moms?


Nåja, alla idiotiska och fördyrande förslag från Miljöpartiet kommer förhoppningsvis att leda till att partiet åker ur riksdagen. Det partiet är verkligen en fara för landets överlevnad. Märkligt att inget förslag kommit från partiet att förbjuda snöfall, för det är verkligen en miljöbov. Det kräver dieselslukande plogbilar, lastmaskiner och lastbilar som forslar bort all snö. Inte minst i storstäder där det inte finns plats för meterhöga breda snövallar.


Men det var ju inte meningen att det skulle bli så här, den globala uppvärmningen skulle bespara oss det vi nu drabbats av. Inte bara vi i vårt land utan även nere vid Medelhavet och på andra ställen i vår värld. Jag tror inte att koldioxid och växthusgaser är boven till ett allt mer oförutsägbart klimat, det är människan som trott sig kunna hjälpa vår miljö, som skapat de oförklarliga naturkatastrofer som hänt och händer.


När man tänker efter finns det betydligt farligare saker än en kommande naturkatastrofer att oroa sig över. Utöver vad som kan hända med ekonomin, har vi en ökande brottslighet och ett hot om att vårt land kan utsättas för terrorattacker. Blåögda regeringar har aldrig räknat med att med inkommande människor de inte vet någonting om, kan ställa till med vadsomhelst.


Och visst kan vad som helst hända, det är det enda vi kan vara säkra på. Ja, bortsett från att vi alla kommer att dö en dag, förstås. För så är det ju, men ingen vill tänka på att efter ett långt (i bästa fall) arbetsliv, är belöningen att vi måste dö. Om alla skulle börja tänka på att ta vara på sina liv, skulle knappast någon jobba livet av sig för att vårt välfärdssamhälle skall överleva.


Skulle inte förvåna om människorna börjar tänka i de banorna. Att leva loppan några år som ung är knappast en tröst i bedrövelsen, när det som återstår är att utnyttjas för att staten och de offentliga verksamheterna skall överleva. Men priset är högt för många som jobbar till dess det inte går längre och de dekoreras knappast med tapperhetsmedalj. Tvärtom behandlas alla dessa människor som sopor och kastas på den sociala soptippen. Välfärdsland, i helvete heller.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards