Direktlänk till inlägg 27 februari 2018

Valfläsk kostar pengar, det är alla medvetna om, utom våra politiker.

Av Sven-Erik Hemlin - 27 februari 2018 20:11

Det är valår och pengarna rullar som vanligt för att stryka invånarna medhårs. Tyvärr är det invånarnas pengar som det nu sätts sprätt på, men knappast på vad invånarna egentligen behöver. Pengar till sjukvården, till polisen, ja allt det tidigare sparats in på måste nu få sin bit av kakan. Till och med fattigpensionärerna ska lyftas upp or dyn och inget fel i det, det är ju vad dessa människor betalt skatt för till och med efter de gått i pension.


Det blev rejält fel när det gäller de sämst ställda pensionärerna, deras påslag har redan ätits upp av hyreshöjningar och ökade matpriser. I bästa fall går de bara ett par hundra back per månad i år, men med ökande inflation kan det bli ytterligare ett par hundra. För många gäller att ladda upp med havregryn, för att kunna stilla hungern fram till de sista dagarna före nästa pensionsutbetalning


Gruppen med pensionärer har växt sig stor, trots att köerna inom vården gjort att många i förtid fått lämna jordelivet. Om det är medvetet att på sikt få ner medellivslängden genom Försäkringskassans hårdare regler är svårt att säga, men visst kommer det att visa sig så småningom.


Den enorma flyktinginvasionen var verkligen ett streck i räkningen för våra politiker, de har säkert läst eller hört rapporter om att vi måste bli färre, inte fler. Det har naturligtvis att göra med att om någonting händer ute i världen, ligger vårt land verkligen illa till. Maten kommer helt enkelt inte att räcka till, eftersom vår självhushållning inte är vad den borde vara.


Ett land behöver människor som producerar livsmedel, men det finns inte många kvar av dem. I glesbygder finns fortfarande möjligheten att odla för egen del, men i storstäder skulle hyllorna i affärerna gapa tomma efter bara några dagar om importen sinar.


Vi måste se framåt, men ingen politiker tycks ha ägnat det en tanke, kanske dags att titta närmare på hur många nya jobb producerande av livsviktiga produkter skulle skapa. Jag har hört många klaga över att potatis och mejeriprodukter ökat i pris och tacka för det, det blir allt färre mjölkbönder och de som odlar potatis.


För att kunna producera till ett billigare pris måste staten vara behjälplig, det vill säga förenkla och minska skatterna för bönderna. Att vara bonde i dagens läge innebär att sätta sig in i vårt lands snåriga byråkrati och söka bidrag där de kan fås. Eftersom byråkraterna vet vad de har rätt till, varför inte betala ut det som ska betalas utan en massa blanketter och formulär.


Egentligen är det ju samma sak med socialbidrag och stöd av olika slag. Staten har full koll på vilka som är tvingade att leva på dessa allmosor, varför då inte förenkla och dessa människor får sina pengar varje månad utan krångel. Personalen på socialkontoren och Arbetsförmedlingen har viktigare saker att göra än att vara kontrollanter åt staten.


Ännu viktigare kommer det här att bli när de smarta datorerna och robotarna tar över de rutinmässiga jobben, det skulle inte vara helt fel om byråkrater och övriga pappersvändare omskolas till bönder. Många som stressade sitter vid datorer hela dagarna önskar säkert ett sundare och friskare liv. Ingen har frågat, så vi vet inte. Men nedlagda jordbruk och stora markytor finns det gott om i vårt avlånga land, ont om folk i glesbygderna också, för den delen.


En omflyttning av folk från storstäder skulle gynna inte bara människorna själva, utan även storstäderna som växt så de knakat i fogarna och bostadsbristen stor. Storstäder är landets motor hörde jag en politiker säga, men motorer håller inte för evigt. Det vimlar av restauranger och affärer i storstäder, så motorn består av att köpa och sälja. Någon tillverkning som är bra för landet i sin helhet finns inte.


Nu kan man höra och läsa att dagens moderna människor inte behöver några affärer för att göra sina inköp, så frågan är vad en stor del av de affärsanställda skall göra i framtiden. Så långt tycks ingen politiker ha tänkt, kanske det är dags nu. Från ett industrisamhälle övergick vårt land till att bli ett tjänstesamhälle som alla politiker verkar ha trott blint på. Men för att sälja tjänster behövs kunder med pengar och de blir färre för varje år som går.


Riksbanken och bankerna börjar oroa sig för att familjers ekonomi är intecknad för många år framöver. Just nu är det den låga räntan som gör att många klarar sig med nöd och näppe. Vad som händer om räntan höjs och staten tvingas minska ränteavdragen, kommer bilden av vårt land att ändras drastiskt.


Svårigheterna att sälja bostadsrätter trots bostadsbrist pekar på att en smärtgräns har nåtts, samtidigt som bankerna blivit försiktigare med utlåning till privatpersoner. Som jag ofta påpekat, när en vara blir för dyr säljs den inte. Det har alltså inte hänt någonting överraskande, det handlar om hur allt fungerar.


Vårt lands stora problem är att våra politiker inte alls har förstått och fortfarande inte förstår sig på hur allt fungerar. De har krånglat till istället för att förenkla och då blir det till slut kaos genom att chefer för myndigheter gör som de tror att de makthavande vill ha det. Men så var det inte tänkt säger ansvariga politiker när allting blir fel.


Ser man tillbaka har det införts saker i vårt land som har fått invånarna att gapskratta. Som det här med att införa HEN, vilket måste ses som det mest idiotiska påhitt som gjorts i vårt land. En minister med häcken full av Försäkringskassans vansinniga behandling av sjukskrivna, ville denna minister införa rökförbud på vissa platser. I Tyskland har länge funnits uttrycket dumma svenskar, men det är inte svenska folket i gemen som åsyftats, det är våra makthavande politiker.


Francis Bacon skrev en gång: Hur kan den fatta stora ting som för mycket splittrar sig genom att hänga upp sig på småsaker? Tyvärr är det så det fungerar i vårt land, de stora problemen vågar våra makthavande politiker inte ens försöka lösa. Inte för att jag tror de kan komma fram till någon lösning på vårt lands stora problem, det kan bara oerhört kunniga och kompetenta personer. Men deras medicin skulle bli alldeles för besk för hela vårt politiska etablissemang.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards