Direktlänk till inlägg 25 februari 2018

Det är de små kuggarna som får samhällsmaskineriet att fungera.

Av Sven-Erik Hemlin - 25 februari 2018 17:07

Falska nyheter och falsk information är ingenting nytt, det har funnits i vårt land under många, många år. Många skandaler har tystats ner som falska, men i efterhand visat sig vara sanna. I många fall har makthavarna mörkat det som hänt i hopp om att det som hänt skulle falla i glömska, därför har yngre personer inte ens hört talas om att regeringar lånat eller helt enkelt konfiskerat pensionspengar.


När det varit på tapeten har tyvärr de unga "köpt" en enkel bortförklaring, som inte stämmer med verkligheten. Nu tror jag inte ens att de unga har lyssnat, de har fullt upp med annat till dess de en dag drabbas av det som det nu klagats på. Då tar det hus i helsike, men det är så dags då.


Rapporter om hur kärvt många får det som pensionär, har för många i femtioårsåldern inneburit oro inför framtiden. Allt har rullat på och bara ett fåtal har genom pensionsförsäkringar sett till att ha ett ekonomiskt tillskott när de gått i pension. Det är ju inget nytt precis att vårt pensionssystem inte är vattentätt precis. Tvärtom läcker det som ett såll och pengarna rinner snart ut i snabbare takt än de kommer in.


Av den anledningen omvärderas nu gamla reformer, ingenting är längre heligt när katastrofen lurar runt hörnet. Svenska folket tvingas förlita sig till att de politiska makthavarna vet vad de gör, och det är knappast någon tröst i bedrövelsen. De vet att efter högkonjunkturen kommer det surt efter, men de hoppas den ska hålla i sig året ut. Men det är på gång som man säger, ingenting varar för evigt.


Det gör det inte heller för de som försvarat invandring och flyktingmottagning, som säkert kommer att utses som syndabockar framöver. Orsaken till det är kostnaden, som Ingen kan i dag kan säga hur stor den kommer att bli för landets skattebetalare i slutändan. Invasionen av flyktingar har dessutom inneburit problem för många små och medelstora orter. Ett stort problem är den ökade brottsligheten, det kan inte vara en tillfällighet att den ökat.


Att kommunerna tvingats ta emot flyktingar har orsakat både irritation och vrede hos invånare på dessa orter. Det är ingen väl bevarad hemlighet att trots risken för kritiker att stämplas som rasister, talar nu folk talar öppet om de problem som uppstått. Problem som i nuläget verkar omöjliga att rätta till.


Naturligtvis borde sittande regering ta sig en funderare över varför människor som tidigare stämplats som rasister, inte är det efter en övergång från SD till Moderaterna. Moderaternas nya partiledare säger att inget samarbete ska ske med SD, men budskapet om hårdare tag mot de som kommit hit är likvärdigt med vad SD förespråkat. Eftersom SD inte släpps in i gemenskapen, så naturligtvis kanske många som missnöjesröstat på SD, nu kommer att lägga sin röst på Moderaterna. Desperata människor gör desperata saker, så är det bara.


Moderaterna kan om de blir tillräckligt stora, helt göra om invandrings- och flyktingpolitiken. Ökningen sker vad man kan se på SD:s bekostnad, som därmed kan gå samma väg som Ny Demokrati en gång gjorde. Med stöd av tidigare SD sympatisörer kan Moderaterna hamna runt trettiofem kanske upp mot fyrtio procent strecket. Var och en förstår säkert med vilken kraft partiet skulle kunna driva sin nya hårdare politik.


Nu tror jag inte det händer, men det är en farlig väg Moderaterna gett sig in på, när ett parti växer sig för stort skapas också mäktiga motståndare. Hårdare tag mot brottsligheten kan göra vårt land till ett veritabelt slagfält där oskyldiga människor utsätts för fara. Vi vill inte ha ett land där öga för öga tand för tand gäller, men det är tyvärr vad en hårdare linje kan innebära.


Vill verkligen svenska folket ha ett hårdare och ännu mer människofientligt samhälle än det våra politiker skapat så här långt? De flesta önskar säkert att vårt samhälle blir mjukare och mer människovänligt. Men fortsätter de politiska misstagen och oförmågan att förändra vårt land till det bättre, är risken uppenbar att det hela kommer att urarta. Det kan gå så långt att våra politiker tvingas löpa gatlopp genom uppretade folkmassor.


Och så har vi sorgebarnen de politiskt styrda offentliga verksamheterna. Om våra politiker har den minsta gnutta förstånd, borde de begripa att när sjuksköterskor, poliser, lärare, ja även inom många av de offentliga verksamheterna säger upp sig i protest, har det gått alldeles för långt. Inte ens en bättre lön kan hålla dessa uppretade personer kvar, de har fått nog av arbetsgivarnas totala brist på personalpolitik. Trots att de är maskineriet för att det ska fungera, behandlas de som små kuggar i hjulet utan större betydelse. Men hur fungerar det utan de små kuggarna?


Nåja, små kuggar som inte smörjs börjar först gnissla innan det skär ihop, det är väl så man får se det. Hur det ska fungera, ska inte komma uppifrån utan underifrån  där arbetet måste utföras. Varför inga röster höjts att ledningarna för de olika verksamheterna måste ske av välutbildade kunniga personer istället för politiska ledningar är svårt att förstå. Ingen kan vara omedveten om att de politiska ledningarna inte har den kompetens som krävs, de har blivit en fara för invånarnas säkerhet och hälsa.


Klart är att vårt politiska maktsystem är förödande för landet, sedan får politikerna säga vad de vill. Privata företag som styrs på samma sätt som de offentliga verksamheterna skulle gå i konkurs på mycket kort tid. De skulle inte ha invånarnas skattepengar att ta till för att överleva. Vårt land behöver en fungerande skola, vård, polisväsende och försvar, men det kommer aldrig att fungera med politisk styrning i den högteknologiska värld vi nu träder in i.


Fram till valet i höst där våra politiker kommer att tala om vad de skall göra kommande åren, är ingenting annat än ett skådespel för folket. Om folket lyssnar vill säga, många är trötta på alla bortförklaringar om det som hänt och händer i vårt land. Det alla kan se i dag är resultatet av politiska beslut som ingen makthavare insett konsekvenserna av, men invånarna tvingas leva med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards