Direktlänk till inlägg 15 februari 2018

Att inte värna om de svaga grupperna, är ett svek mot vår demokrati.

Av Sven-Erik Hemlin - 15 februari 2018 15:34

Oron på aktiemarknaderna har antagligen ingenting med ekonomi att göra, det är så här hasardspel fungerar. De med möjlighet till stora insatser driver upp värdet för att sedan ta hem vinsterna. Aktier är med andra ord ingenting för småhandlare, för dem är det hela bara en form av Pyramidspel som de aldrig får del av vinsten av, den tar de som är först ut.


Förr kallade man det här för lurendrejeri, nu att den som sig in i leken ger får skylla sig själv. Naturligtvis kommer det här att påverka vårt land på ena eller andra sättet, men någonting bra kommer knappast ur det. Kanske att vår regering tar varning av det som anges vara orsaken, fler i arbete och stigande löner.


De gamla ekonomerna såg ett klart samband mellan ökade löner och därmed stigande inflation. Det startar en uppåtgående spiral som måste bromsas och arbetslöshet var ett effektivt redskap att använda. Ökande arbetslöshet kyler ner inflationen eftersom en större grupp får mindre pengar att handla för. Visst låter det väldigt enkelt.


Det här har säkert inte fallit i glömska hos länders finansministrar, men de har haft svårt att övertyga de politiska makthavarna, som så gärna vill bygga monument över sig själva. Den som väl kommit till makten gör allt för att hålla sig kvar och då vill de säga: Titta vad vi har gjort! Problemet är att det de visar upp bara tilltalar en minoritet, men retar upp resten av invånarna.


Med ett komplext samhälle att hantera är chansen liten att sittande regering får en ny chans. Men ett land är inte betjänt av att regeringar byts ut vart fjärde år. Nytillkommen regering brukar klaga över att det saknas pengar och börjar städa upp vad tidigare regering gjort, eller kanske struntar i det och går på sin egen linje. Tyvärr är det dit vi kommit, vi har i dag alldeles för många partier som drar åt olika håll, vi behöver bara ett par tre stycken som drar åt samma håll.


Billigare för svenska folket blir det också, vår riksdag kostar enorma summor varje år. En hel drös med ledamöter lyfter bara sina löner och vet knappast hur en motion ska skrivas. Inte för att det ger någon resultat, den som inte rättar in sig i ledet blir utfryst. Ja, utfrysta har väl kvinnorna som nu hoppar av Vänsterpartiet blivit, tänk vad folk låtit sig luras av den sävligt talande Sjöstedt.


Men den som lyssnat under lång tid ser likheter med styret i Venezuela, det är tur att V aldrig kommer att få egen makt i vårt land. Här jobbar vår riksbankschef häcken av sig för att få upp inflationen, i Venezuela som hyllades av V för några år sedan har nu inflationen kommit upp i 440.000 procent!


Det här gör naturligtvis att det här med ideologier får folk att dra öronen åt sig, men egentligen är det ju människorna som med hjälp av ideologier skor sig själva. I de flesta fall blir ledarna maktgalna och får storhetsvansinne. De tar till alla medel för att hålla sig kvar vid makten och det hela brukar sluta med en revolution. För visst kommer det en revolution i Venezuela, om inte Maduro avgår frivilligt. Det är bara en fråga om hur länge det dröjer.


Vem vet, vårt land kanske också får vara med om en revolution, men förhoppningsvis fredligare än vad som brukar hända. Skulle inte förvåna om invånarna i takt med att de pressas allt hårdare en dag sätter sg på bakhasorna och spjärnar emot. Ett samhälle som bara ställer krav men hela tiden försämrar för invånarna bäddar för att det ska hända någonting.


Som vanligt har våra politiker underskattat hur stor missnöjet är, de förlitar sig till opinionsundersökningar som i slutändan är av noll och intet värde. Svenska folket har en förmåga att inte visa vilka partsympatier de har, om någon frågar, svarar de som det förväntas av dem. Skulle inte förvåna om SD har fler sympatisörer än de opinionssiffror som presenteras.


Moderatledaren har insett att det finns politiska poäng i en hårdare linje mot invandring och flyktingmottagning. Märkligt att Kristersson inte sablas ner av de som gapar rasist så snart någon haft en annan åsikt än de själva. Det borde blivit en folkstorm efter de senaste uttalandena från de grupper som varit för invandring och att ta emot flyktingar, men antagligen har dessa personer insett att de är efter vad som händer i vårt land, hamnat i minoritet.


Den mjuka linje som vårt land följt har visat sig skapa ett hårdare samhälle. Jag hör varje dag äldre som känner sig undanträngda av de som kommit hit. En lugn bruksort har plötsligt blivit en osäker plats att vara ute om kvällarna, hotfulla gäng drar runt och ställer till bråk och oreda i affärer. Det är inte bara människor det är synd om som kommit, det är många med helt andra avsikter som slunkit in genom de öppna gränserna.


Våra politiker är inte vana att hantera sådana här saker, det är inte acceptabelt säger Löfven när någonting händer. men invånarna tycker inte det är acceptabelt att det inte tas i med hårdhandskarna. Att ta hjälp av armén var ett dåligt förslag, ta hit poliser från andra länder istället som kan lära våra svenska poliser hur man hanterar de kriminella.


Det är säkert svårt för våra politiker att svälja stoltheten och erkänna att de inte klarar av att styra ett samhälle som tagir en riktning de inte räknat med. De har inte heller insett att hur de anser vårt samhälle ska vara, inte stämmer överens med en majoritet av invånarnas. Hoppas de inser det före valet, Det är de svaga grupperna som kommer att avgöra valet, sviker Socialdemokraterna dessa grupper, är det ett svek mot en betydande del av invånarna och vår omtalade demokrati.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards