Direktlänk till inlägg 12 december 2017

Akta dig för halvsanningar.

Av Sven-Erik Hemlin - 12 december 2017 20:15


Alla upprop vi nu sett och som skapat rubriker i våra media, vad leder det till? Inte ett mjukare samhälle i alla fall, risken finns att vårt samhälle blir hårdare och hårdare. George Elliot skrev en gång: Jag förnekar inte att kvinnor är dåraktiga. Gud skapade dem ju till mannens avbild. Kanske är det så att vi är av samma skrot och korn när allt kommer omkring.


Vi har levt i många år med att det krävts könskvotering, det har nämligen varit svårt att rubba på gubbväldet. När nu locket flugit all världens väg kan vi vänta oss vad som helst, det kommer aldrig att bli som förut. Och annat var inte heller att vänta. Jag tror ingen politiker insett att det konkurrenssamhälle som växte fram, var förödande på sikt. Nu är det dags att titta närmare på om det finns några alternativ till dagens sätt att leva.


Hela vårt samhällssystem är utformat efter en mall som skapades för länge sedan. Det våra politiker lutar sig emot är att så har det alltid varit i vårt land. Den svenska modellen våra politiker talar om är ingenting annat än ett halmstrå de klamrar sig fast vid, de har inte räknat med att invånarna skulle förändras . Men det blir den stadigt växande gruppen med människor som känner sig utanför, som kommer att driva fram en förändring.


Kanske de många uppropen om trakasserier och andra övergrepp snarare är en regel än ett undantag. Den enda som vi egentligen fått bekräftelse på, är att vårt land är lika ruttet som länder som kritiserats av våra politiker. Att det blivit så här förklaras att det har med en "kultur" som sitter i väggarna att göra, var det någon som skrev. Det är väl därför även Svenska Akademien är inblandad i skandalen. Kultur som kultur.


Men visst är dets så att gamla synder ligger bakom. Vad jag kan förstå, gjorde Göran Persson en dundertabbe i samband med saneringen av statens och bankernas urusla ekonomier. Han skulle på samma gång sanerat hela den politiskt uppbyggda kontrollapparaten, och rensat bort alla småpåvar som redan då tilläts utnyttja sina maktpositioner.


Vid den tiden fungerade i alla fall de viktiga samhällsfunktioner någorlunda tillfredsställande, men det har stadigt gått utför. Efterföljande politiker borde därför skämmas över att inte varit medvetna om att någonting måste göras. Det är inte politiskt maktkamp vårt land behöver, det är en storstädning av vår enorma byråkratiapparat.


Just makten att hålla i alla trådar, kräver att vederbörande vet vilka trådar det ska dras i. Då fungerar de marionetter som ska se till att saker och ting blir gjorda. Några trådar tycks inte de politiskt tillsatta generaldirektörerna sprattlat i, men så har de också gjort saker som skadat vårt land. Den största tabben som gjorts var att utse Dan Eliasson till högsta polischef har skadat både invånarna och hela vårt polisväsende. Men det finns flera som definitivt inte är lämpliga för sina uppdrag.


Det här är den nackdel ett politiskt styrt samhälle uppvisar, när utvecklingen och förändringarna i vår värld, inte stämmer med de politiska visionerna. Visioner som inte sträcker sig längre än tre år, beror på att fjärde året gäller att komma med nya löften att rätta till allt som blivit fel. Vad som då händer är att väljarna glöms bort i stridens hetta, eftersom att behålla eller överta makten blir viktigare än allt annat.


Den kommande valrörelsen ser ut att bli oviss, mycket beroende på att de gamla partiernas ställningstagande gällande ankommande flyktingar ändrats. Flera partier har nu börjat ockupera SD:s planhalva. Till och med i maktens korridorer har de säkert hört att det finns en utbredd uppfattning, att flyktingarna tagit alldeles för stor plats, på grund av de politiska misstag som gjorts. Nu är det inte en fråga om rasism att debattera flyktingproblemet, utan hur det hela påverkat många invånares liv negativt.


Oavsett vad våra politiker säger, har den enorma mängd flyktingar som kommit, gjort att många helt tappat förtroendet för våra politiker. Tvärsäkra uttalanden som gjordes för några år sedan har visat sig vara alldeles åt helsike. När nu alla dessa flyktingar ska hjälpas ut på arbetsmarknaden kommer många ungdomar i kläm, som aldrig fått de möjligheter flyktingarna nu får.


Vad värre är, de som kommit hit har med sig sina traditioner och värderingar som inte stämmer in med vårt lands seder och bruk, det kommer säkert en tid då det blir en fråga om vi och dem. Det som nu händer kan bara ses som storm i ett vattenglas, de som kommit hit och inte haft rent mjöl i påsen, kommer att förstöra för alla de andra. Den utmaning som vårt polisväsende står inför, kräver en helt ny ledning som vågar ta i med hårda tag för att rensa upp.


Bra karl klarar sig själv tänker säkert Löfven, men han har visat så dåligt omdöme, att han måste ta hjälp av någon som kan och vet hur saker och ting kan göras. De eftergifter han gjort för MP är ett svek mot de egna väljarna som det är tveksamt om de kan förlåta. Misstaget att ta med MP i en regering, har påverkat inte minst de sämst ställda i form av fördyringar som gjort dem ännu fattigare.


Samarbetet mellan Socialdemokraterna och MP får mig osökt jag att tänka på att med sådana vänner, kan fiender vara en bättre bundsförvant. Vid regeringsbildningen gjordes samma misstag som på många ställen ute i landet, nämligen att underskatta de partier, som skulle stötta det stora partiets beslut. Inom politiken finns inga lojala samarbetspartners, var och en är sig själv närmast.


Det läge vi befinner oss i bäddar för att vi kommer att serveras om inte falska besked, så i alla fall halvsanningar. Har ett citat av Anon som passar in nämligen: Akta dig för halvsanningar – du kanske har fått fatt på den felaktiga halvan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards