Direktlänk till inlägg 2 december 2017

Det är dags att människorna får bestämma över hur de vill leva sina liv.

Av Sven-Erik Hemlin - 2 december 2017 20:56

Den som jag levt i över åttio år, har för länge sedan insett att miljöhot och kommande naturkatastrofer är en förutsägelse uppbackad av en skickligt upplagd propaganda. Visst kan det upplevas som att naturkatastrofer duggar tätt, men anledningen till det svävar vi i okunnighet om. Miljöbovarna anges vara koldioxiden och växthusgaser.


För enkelhetens skull har forskarna koncentrerat sig på koldioxid och växthusgaser, men inte ens de själva har den blekaste aning om, vad en minskning av dessa utsläpp kommer att innebära. Någonting som kommit i skymundan för växthusgasers och koldioxidens påverkan på miljön, är vilken roll solen har i den globala uppvärmningen.


I vårt solfattiga land har vi inte hört talas om eller märkt av det, men forskare har kommit fram till att solen blivit betydligt hetare. Vad innebär det för vår värld, om solen ger ifrån sig mer värme än tidigare? Kan det ha orsakat en atmosfärisk obalans, vilket skapat de svårförklarliga jetströmmar som gör väderprognoser allt svårare att ställa?


Om det beror på att ett tidigare befintligt skyddande lager i atmosfären tunnats ut eller annan orsak vet vi inte. Vad vi vet är att hudcancer ökat dramatiskt som en följd av en alldeles för hög UV strålning. Den globala uppvärmningen kan därför misstänkas vara mer komplicerad än vad klimatforskarna anger. Den är ju inte heller global som det framhålls, utan snarare har vissa områden i världen drabbats lokalt.


De temperaturhöjningar som anses som bevis på att vi går mot ett varmare klimat, har vår jord upplevt många gånger. Visserligen med drygt hundra år eller mer emellan de varma perioderna, men också de kalla. Det har från vissa håll varnats för att vi kan gå mot en ny istid. Vi äldre minns kalla vintrar från barndomen och det var under en tid då bostäder och industrier värmdes upp med ved, kol och kocks. Det bolmade ur skorstenar över hela vårt land, nu används el som måste anses ha mindre miljöpåverkan.


På den tiden var vi ett bondesamhälle med många små jordbruk vilket betydde gödselstackar som gav ifrån sig metangas. Det fanns betydligt fler kor och hästar än i dag, men som nu av en del anges vara miljöbovar. Men människorna var betydligt färre, trots det bidrog säkert utedass och sophögar med en betydande del av utsläpp. Hursomhelst får jag det inte att gå ihop, vi skulle på den tiden enligt det forskarna anger som orsak, ha haft global uppvärmning istället för kyla.


Många klimatforskare har visat sig inte vara trovärdiga genom de förutsägelser som gjorts. Ändå har skickliga lobbyister lyckats övertyga regeringar om att de måste mota Olle i grinden, som man sa förr. Så här långt är den mest synbara effekten att det blivit dyrare att leva tack vare miljökrav,  vilket gjort att allt fler blivit fattigare. Orsaken till det är att även de sämst ställda, tvingas vara med och betala för ett miljöhot som ligger en bra bit framåt i tiden.


Hotet mot människan finns betydligt närmare, nämligen den växande fattigdomen. Enbart i vårt land finns många äldre, men också ensamstående föräldrar som lever i fattigdom. Vi har hör och häpna en utbredd politiskt skapad barnfattigdom, någonting barnen kommer att bära med sig hela livet, Ordet välfärd som flitigt används av våra politiker, har en helt annan betydelse för de som drabbas. De kan inte känna någon lycka, de lever inte i välmåga, de har ingen del i medborgarnas välstånd och känner ingen social trygghet. Användandet av ordet Välfärdssamhälle bör därför förbjudas.


Det är märkligt att miljöhotet som ligger långt fram i tiden, får större uppmärksamhet än hur många människor har det i nutid. Än så länge har inte effekterna av Försäkringskassans hårdare regler när det gäller sjukersättning och den för många livsavgörande assistansersättningen slagit igenom, men det kommer. Sett ur nationalekonomisk synvinkel kan det vara ett större hot mot både landet och invånarna än klimatfrågan.


Om fler blir fattiga så naturligtvis påverkar det hela vårt samhälle. Skatteintäkterna minskar genom att det påverkar konsumtionen. Det hela fungerar som fallande Dominobrickor. Eftersom vi sett sådana här saker hända tidigare, kan vi också förutse vad som kan komma att hända. Det är ingen vild gissning att vi är på väg ur den konsumtionshysteri vi fått uppleva under några år, vilket kommer att skapa oro bland de som producerar varor och tillhandahåller tjänster.


Många företag har varit förutseende med att inte producera för att lägga på lager, det handlar om logistik istället. Enkelt uttryckt gäller det att få varorna så snabbt som möjligt från tillverkare till kund. Naturligtvis rimmar det illa med det miljötänkande som anses så viktigt, men miljön får alltid stryka på foten för de ekonomiska intressena. Först nu börjar många inse att affärer i centrum av städer minskat på grund av ändrade köpvanor, och mycket värre kan det bli.


Under många år har vi tvingats leva med slit och släng, kvalitet är och har varit alldeles för dyr. Trots återvinning har det här nött på jordens resurser, när de tar slut är det kört som man säger. Men hur lär man människor att vara rädda om det vi har, innan det är för sent? Det säger sig självt att vi kommer att få framtida problem, eftersom framtiden tagits ut i förskott.


Egentligen är det inte människornas fel att det blivit så här, det är pressen att alla måste försörja sig själva, det vill säga ha ett arbete. Politiska beslut har gjort att det skapats ett samhälle som inte är miljövänligt, de makthavande motarbetar alltså de miljömål de sätter upp.


Allt det här reder antagligen ut sig självt genom den tekniska utvecklingen. Med lite eftertanke är det vad som kan rädda vår miljö och förhoppningsvis även människorna. Robotar och smarta maskiner tar över och friställer människor som då kan leva ett helt annat liv.


Kanske lösningen då blir att gå tillbaka till det gamla. Om man ser till invånarnas bästa, skulle vårt nuvarande samhällssystem skrotas så snart som möjligt. Livet är alldeles för viktigt för att andra ska bestämma över det och det är tyvärr hur den politiska styrningen fungerar.


När människorna blir pressade uppstår en frihetslängtan, det är vad vi kan se embryot av i det som nu händer. Väl utvecklat kommer det att leda till ett helt annat samhälle, där invånarna får möjligheter att styra över sina egna liv. I ett sådant samhälle passar inte ett påtvingat lönearbete in i bilden.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards