Direktlänk till inlägg 20 september 2017

Det vet väl fasiken om det inte var bättre förr.

Av Sven-Erik Hemlin - 20 september 2017 21:31


Så har då budgeten presenterats och miljarder fördelats. Att så många kan känna sig som vinnare, visar bara hur mycket orättvisa det finns i vårt land. Men mycket återstår, inte minst det olagliga sätt på vilket inte minst Moderaterna, döpte om trygghetsförsäkringar till bidrag och genomförde det största bidraget i Svensk historia, jobbskatteavdraget. Med retorik kan man sannerligen göra svart till vitt och tvärtom.


Jag gillar politik, men bara som underhållning. Att höra inte bara de politiska ledarna utan också deras underhuggare, är betydligt roligare än humorprogrammen på teve. Konsten att vara rolig är att se allvarlig ut och säga dumma saker och det lyckas de flesta med. Jag har svårt att hålla mig för skratt när den troliga nya ledaren för Moderaterna, Ulf Kristersson gör uttalanden. Men efter det han gjorde och sade under sin tid i den borgerliga regeringen, fastnat skrattet i halsen.


Men politik skulle kunna vara rolig och folklig om de som hamnat högst på karriärstegarna klev ner från sina höga hästar. Utan de höga lönerna är de ingenting, bara som folk är mest. Och det är väl det som är vårt lands Akilleshäl, att de som styr och ställer är som folk är mest. Det är inte den samlade intelligensen som styr vårt land, kommuner och landsting, det är vanligt folk.


Det är lätt att glömma bort det, inte minst de politiska makthavarna ägnar det inte en tanke.  Men det är av den anledningen de behöver en hel stab med tjänstemän, som regel välutbildade och kunniga. Att vara politiker kräver nämligen inga bevis på teoretiska kunskaper, det räcker långt att ha varit lojal mot partiet under lång tid. Det finns också många som säger sig ha politiken i blodet, vilket betyder att mamma eller pappa lagt ett gott ord hos partiet.


Många av de gamla ibland saknade politikerna hade verkligen humor. Ibland missförstådda, eftersom alldeles för många tog saker på blodigt allvar, till och med ett skämt. Med den politiska korrektheten följde också att en politiker ska vara allvarlig, annars inger det inget förtroende. Märkligt nog har inte våra politiker upptäckt att de är genomskådade. Eller som frun sa till läkaren när han skrivit ut en remiss till röntgen: Varför ska min man röntgas, jag har genomskådat honom för länge sen. Han är bara dum och lat.


Trotts de nya intetsägande politiker vi har, visst har det presenterats saker som fått folk att skratta. Göran Hägglund var en spjuver, men gick inte hem hos vare sig väljarna eller partikamraterna. Men om det kunde sägas någonting gott om honom, så var han en rolig prick.


Namnbytet från Folkpartiet till Liberalerna med ny logga var festligt. Synd bara att de inte lade till Det ståndaktiga partiet som passat ihop med loggan. Om Jan Björklund har humor vet jag inte, eller var det kanske han som kom på den nya loggan. Men han är svår att förstå, vilket tydligen runt nittiofem procent av invånarna också tycker.


 Som skolminister hade han massvis med lösningar, men ingenting fungerade. Tvärtom blev det virrigare än tidigare. Björklund är lätt att uppfatta som en som pekar med hela handen, men är så desorienterad att han ständigt pekar åt fel håll. Och jag kan förstå det, eftersom liberal kan betyda både vänstersinnad eller vänsterriktad. Kanske har han i den borgerliga alliansen, hamnat i alldeles fel sällskap.


Socialdemokraterna blir jag inte heller klok på. Inte heller dom två gråsossar (eller snarare betongsossar) jag brukar tala med ibland. Dom har alltid röstat på Socialdemokraterna och kan inte tänka sig något annat parti. Men dom kan ju låta bli att rösta, vilket jag hörde en av dom säga och anledningen sa han var Miljöpartiet.


Om någonting fungerar som ett rött skynke för dessa båda, är det Miljöpartiet. Av den anledningen vill de veta i förväg av Löfven om han får sitta kvar, tänker fortsätta samarbeta med Miljöpartiet. Det misstaget vill de inte vara med om en gång till enligt de båda, då får det bli ett valnederlag istället.


Miljöpartiet som regeringspartner var knappast Löfvens smartaste drag precis, det har han säkert fått erfara ett flertal gånger. Snorungar som inte är torra bakom öronen ska inte sitta i en regering, enligt de båda betongsossarna. Och kanske är det så, för det är inte mycket som går Miljöpartiets väg precis. Inte minst den kalla sommaren har svalkat av allt tal om global uppvärmning.


Men fördyrat för svenska folket har de gjort genom sina förslag som drivits igenom. När det svider i plånboken, glömmer inte svenska folket så lätt. Till och med sympatisörerna som inte har riksdagslöner har skäl att gnälla och kanske rent av sluta rösta på partiet.


Men en sak vi hört i många år är att hela Sverige ska leva, är nog det töntigaste slogan jag hört. Det är ingenting annat än en utopi om det ska styras från Riksdagshuset, så lösningen kanske är att ge kommunerna pengar att lösa det själva. Om det är någonting som verkligen behövs ute i glesbygder är det service, som politiska beslut tagit ifrån dem.


Det slog mig att om varje landsortskommun skulle få driva sitt eget lokala postföretag, skulle det fungera betydligt smidigare än Post Nord. Pengarna som frigörs om Post Nord läggs ner, kan bekosta det jag föreslagit. Istället för maskiner som sorterar bort post och sorterar fel, kan kunniga människor med lokalkännedom göra ett betydligt bättre jobb. Den tekniska utvecklingen i alla ära, men många gånger skulle vårt samhälle fungera bättre om vi blev analoga igen.


Det vet väl fasiken om det inte var bättre förr.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards