Direktlänk till inlägg 4 juni 2017

Är det verkligen så här vi vill leva våra liv?

Av Sven-Erik Hemlin - 4 juni 2017 16:05


 Att tankar osökt dyker upp i huvudet, är något de allra flesta råkar ut för. Vad som utlöser fenomenet finns antagligen en förklaring till, men det ägnar man inte en tanke. Det är ju så att ju längre man lever, desto mer finns i form av minnesfragment som oförhappandes kan tränga sig på.


Det hände mig efter att ha druckit morgonkaffet. Hörde nämligen en person säga till en ung kille igår: Du har hela livet framför dig. Vad det gällde har jag ingen aning om, men har själv fått höra samma sak för länge, länge sedan. Oavsett vad det var det handlade om, var det någonting som skulle skjutas på framtiden. Med andra ord det dummaste råd en ung människa kan få, livet är rena lotteriet


Hur framtiden kommer att se ut är det ingen som vet, för många kanske det är nu eller aldrig. Vårt land är antagligen förändrat förr all framtid, kanske får vi se en ny emigrationsvåg där unga söker lyckan i något annat land. Många nyblivna pensionärer har emigrerat på gamla dar till länder med ett varmare klimat och där pengarna räcker längre. Som de gamla sjunga, kvittra de unga.


De unga i vårt land har det precis lika svårt som de gamla eftersom människan glömts bort i det fantastiska samhällsbygget. Redan tidigt sätts press på de unga och vid femton vill de vara vuxna och leva sina liv utan inblandning. Ja, det är vad en ung människa tror, men vips är de trettiofem och vill vara tjugo igen.


Anledningen till det är antagligen att de vid den åldern varken är unga eller gamla, men bundna av sina jobb och massvis med åtaganden. Sedan kommer femtioårskrisen som ställer till det för många, mycket på grund av krossade framtidsdrömmar. Det är en minst sagt frustrerande upptäckt, att åren gått men av drömmarna har det inte blivit någonting, eftersom livet kommit emellan. Tyvärr är det vad ett liv handlar om för många.


Människor ställer krav på sig själva genom saker som måste göras. Makthavande politiker fyller hela tiden på kravlistan, genom beslut som påverkar både människornas ekonomi och levnadsvillkor. Som den moderna människan lever, är det verkligen meningen med livet?


Naturligtvis inte. Alla bör vara medvetna om att en dag tar livet slut, men en stor del av livet äts upp av att vi måste arbeta och sova. Människan borde vid det här laget kommit längre i sin utveckling än att samla på sig saker, som i sin tur måste betalas med pengar som måste arbetas ihop. Hur ska det kunna vara möjligt att då njuta av livet?


På grund av ekonomiska åtaganden tvingas massvis med människor gå till jobbet, trots att de är sjuka eller har en klump i magen på grund av vantrivsel och oro. Har därför full förståelse för att så många drabbas av psykisk ohälsa, vilket är samma sak som att ha bränt sitt ljus i bägge ändar. Precis som batterier tar kraften en dag slut och måste laddas med energi.


Det är där det politiskt skapade samhället och invånarna hamnar på kollisionskurs, skatteintäkter är viktigare än människornas välbefinnande. Anledningen är att vårt land lever ur hand i mun, eftersom framtiden tagits ut i förskott. Men framtiden har blivit lika osäker som väderrapporterna på teve, det är fler länder än vårt som gjort det misstaget.


Inom en snar framtid kommer det att krävas mer skatter av invånarna, eftersom det behövs mer pengar för varje år. Är det så här vi vill ha det, eller finns det något bättre sätt att ta vara på livet?


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards