Direktlänk till inlägg 28 december 2013

Nytt år, nya bekymmer?

Av Sven-Erik Hemlin - 28 december 2013 11:35

Snart dags att börja på ett nytt år igen. Det är skrämmande hur många gånger man gått in i ett nytt år med förhoppningar om att det ska bli bättre. Men tyvärr blir det bara sämre för varje år, åtminstoner för en stor del av befolkningen. Det värsta är att från att varit ett fritt folk, är vi nu bara ett nummer som övervakas av myndigheter. Men inte nog med det, alla arbetsföra måste inte bara föda sig själva och sina familjer, utan också hela vårt samhällssystems löpande utgifter. Är det verkligen ett samhälle vi vill leva i?

Vad än våra politiker säger, har vi tagit ut framtiden i förskott. Naturligtvis kommer den dag då inte ens hela den arbetsföra befolkningen klarar av att betala inte bara de löpande kostnaderna, utan också det skuldberg som skjutits på framtiden. Det är bara att vänta och se vilken regering som får ta smällel och hur mycket det kommer att kosta invånarna.

Nåja, det är ingen idé att gräma sig över det som hänt tidigare och under det gamla året, även om nånga säkert helst vill glömma allt elände som hänt. Eftersom det är valår kommer det att sättas prätt på en massa skattepengar som vårt land inte har råd med. Ett regeringsskifte verkar det bli, men om det blir bättre eller sämre vet vi inte, det är bäst att inte förvänta sig någonting alls, utan ta det som det kommer. Vad som än händer är det ju bara att försöka göra det bästa av det.

De problem som finns i vår moderna värld, beror till stor del på att människorna har matats med förhoppningar som inte har infriats. De flesta har ju sett att det inte är så enkelt, som de politiska makthavarna vill få invånarna att tro. Det är väl just osäkerheten om vad som kommer att hända framöver, som dämpat optimismen och framtidstron.

Vi äldre har lärt oss att regeringar och politiker överlag lovar saker, men skjuter över ansvaret att bekosta reformer och förbättringar på invånarna. Men det verkligt stora problemet är att allt färre vill ha, det politikerna anser att invånarna ska ha. Följden har blivit en misstro mot de så kallade folkvalda, deras jobb är ju att ta hand om invånarnas gemensamma medel på bästa sätt. Det är minst sagt märkligt hur de kunnat misslyckas med en så enkel sak.

Allt det här kan skyllas på vårt politiskt styrda samhälle, det finns inte tillräcklig kompetens hos de så kallade folkvalda. Snusk i skolorna och dåliga studieresultat beror ju på att kommunerna silat bort mygg och svalt kameler. Våra samhällsfunktioner har blivit så dyra att hålla igång, att pengarna som blir över inte räcker till det de är avsedda för.  

Under många år har politiker varit så upptagna med att vända på alla stenar, att de inte insett hur många som gjort det. Det är allmänt känt att administrationen inte får dränera de pengar som är avsedda för kärnverksamheterna, men så fungerar det tyvärr i vårt land. Det har blivit för många som ska ta hand om och fördela invånarnas skattepengar, att ingen har något grepp om vem eller vilka som ska göra vad.

Sunda förnuftet säger att ett sjukt samhälle skapar sjuka människor. Nu har äntligen ansvarig minister reagerat och kanske även insett att någonting måste vara fel, eftersom allt fler blir sjuka långa perioder. Antagligen kommer det att tillsättas en utredning, istället för att omedelbart rätta till det som blivit fel.

Förklaringen kan vara så enkel, att vårt stressiga penninggalna konkurrenssamhälle, ökat risken att människor bränner sina ljus i bägge ändar. Det fungerar på samma sätt som en bil körs dag ut och dag in utan att fylla på olja, till slut skär den ihop. Den mänskliga motorn är betydligt svårare att reparera än på en bil, och betydligt dyrare också. Om en regering inte inser det, ska den inte heller regera landet.

Efter alla försök som gjorts och kommer att göras för att skapa nya jobb, blir kanske lösningen att alla får dela på de jobb som finns. Visserligen skulle det påverka inkomsterna, men det skulle också innebära bättre livskvalitet. Den dag det är dags att lämna jordelivet, går det ju inte att ta med sig plånboken. Men att fram till dess, verkligen ha fått njuta av livet, är säkert vad många önskar sig. Istället för att kasta bort pengar på att rädda utrotningshotade rovdjur och vår miljö, är det dags att rädda människan genom att skapa ett mänskligt samhälle istället för ett omänskligt.

Med det önskar jag alla ett Gott Nytt År! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards