Direktlänk till inlägg 27 april 2013

Livet går vidare, men ryckigt.

Av Sven-Erik Hemlin - 27 april 2013 07:51

Att var tionde utförsäkrad blir socialfall är försumbart enligt socialförsäkringsministern Ulf Kristersson. Om kommentaren gällt en ekonomisk förlust må så vara, men här handlar det om människor som får sina liv förstörda. Hur Moderaterna ser på de svaga i samhället kan inte uttryckas bättre. Vad det handlar om är tydligt och klart en utrensning, av människor som förmodas aldrig mer kunna bli nyttiga för staten.

Det märkliga i det hela är den socialförsäkring som finns och alla betalar till. Vad jag kan förstå är det en försäkring som ska fungera som skydd vid bland annat sjukdom. Men så är det tydligen inte, det ser vi inte minst genom Försäkringskassans handläggares överkörning av läkarnas diagnoser.

Trots att Försäkringskassan är till för landets invånare, finns ingen öppen redovisning om, vilka direktiv som getts från de politiska makthavarna. De som drabbas vet inte om de ska bli förbannade på handläggarna eller regeringen. Men ytterst ansvarig är naturligtvis regeringen och det är mot den alla drabbade vänder sin vrede.

Något stöd från sina politiska representanter har de inte fått, de verkar inte ha fattat hur fruktansvärt de nya hårda reglerna kan drabba individer. Men den allt hårdare synen på närande och tärande kommer alldeles säkert att drabba även dem. Om var tionde politiker tas bort, är ju det en försumbar siffra, men skulle spara enormt med miljoner åt skattebetalarna.

Många gånger har jag kliat mig i huvudet och funderat över att ett rikt land, kan vara så fattigt. Trots alla besparingar under åren, tycks det inte gett något resultat. De senaste dagarna har vi fått veta att Ryssarna kan leka ostört och träna in sig på mål som ska skydda vårt land. Ja, skydda var väl att ta i, det försvar vi har i dag är ju ett skämt.

Och naturligtvis har Ryssarna också vetskap om det, vad de gjorde var bara att förödmjuka vår regering och svenska folket. Men så ser inte vår utrikesminister på det hela, han tror sig kunna prata sig ur vad som helst. Han sticker ständigt ut hakan, en dag får han sig en läxa som sopar bort all arrogans.

Men livet går vidare, om än ryckigt för många. Mycket av den optimism som fanns sopades bort efter att Borg haft sitt varningstal. Många har dessutom blivit kritiska hur landet sköts, det har varit alldeles för mycket ”affärer” som visat på ren okunnighet. Moderaterna hade sin glansperiod de första fyra åren vid makten, nu väntar kärvare tider även för dem.

De hårda nyporna skrämmer inte, det är osäkerheten om invånarna har något skydd eller inte som skrämmer mest. Alla försämringar i trygghetssystemet har gjort att många insett att de själva kan drabbas. Man hör ofta folk parata om att de skulle föredra ett mjukare samhälle, där människans väl och ve står i första rummet. Kanske kommer vi dit en gång, men det kan ta lång tid.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards