Direktlänk till inlägg 24 mars 2012

Det är mycket som är ruttet i vårt land.

Av Sven-Erik Hemlin - 24 mars 2012 07:40

Försöker hålla mig från datorn så mycket som möjligt, men eftersom det var dags att betala månadens räkningar, får det här följa med på köpet. När jag i alla fall är inne på pengar, som sannerligen inte räcker långt numera, kommer tankar om att det kan bli sämre. Alla som jobbar tycks vara missnöjda med sina löner, om man bortser från många politiker och chefer av alla de slag, förstås. 

Europa är på väg att återhämta sig, kunde jag läsa för någon dag sedan. Man brukar säga att dagens tidningar är morgondagens sopor, vem läser gamla nyheter. Med andra ord ruskar v i av oss det vi läst, trots braskande rubriker. Men överoptimistiska förutsägelser om framtiden tar folk till sig. Alla vill ju så gärna tro att vi går mot en ljusare framtid.

Den eller de som gått ut med budskapet att Europa är på rätt väg, måste ha satt limpsmörgåsen i vrångstrupen, när många företag i Europa och även Kina, nu ser en tydlig nedgång. Nåja, det kan bli så fel om man vistas i maktens korridorer, avskärmad från verkligheten.

För den som följt med i utländska tidningar och tevesändningar, kommer det inte som någon överraskning. Arbetslösheten är hög ute i Europa, det sätter naturligtvis sina spår, inte minst på konsumtionen. Man ska inte behöva påpeka för politiker att den höga arbetslösheten ute i Europa, inte är någonting som märks omedelbart här hemma. Men det kommer efter som Arbogaöl, som man sa förr i tiden.

Höjdarna inom EU får vara hur optimistiska de vill, det måste de ju vara. Men regeringar ute i Europa har börjat få stora skälvan. Om inte det vänder till det bättre, ligger de illa till. Det börjar ju också Moderaterna göra, de sjunker som en sten just nu. Sänka skatter verkar vara det enda de är bra på, men det är ju invånarnas skattepengar de sätter sprätt på.

Tyvärr är det väl så att politiska makthavare, inte kan skapa andra nya jobb än inom de offentliga verksamheterna. Är spelreglerna för de privata företagen alldeles åt helsike, skapas inga nya hållbara jobb. Det är dags att inse att vi inte bara har för många regler och förordningar i det här landet, vi har beslutsfattare som blundar för konsekvenserna av fattade beslut. Tendensen inom våra fabriker med skorstenar är ju, att allt färre behövs för att kunna producera produkterna.

När det nu talas om sänkta ingångslöner för ungdomar, kommer det att gå ut över de äldre personer som har svårt att hänga med i dagens hårda tempo. Det säger ju sig självt att företagen ser sin chans att ersätta visserligen kompetenta människor men dyra, med betydligt billigare arbetskraft.

Men nog om det. För min del ska jag byta bank, till vilken vet jag inte. Men en sak vet jag, Nordea kommer att bli av med en gammal kund. Antagligen kommer inte den girige bossen att sakna mig, men om några tusen till gör som jag, kanske han blir utan bonus, eller får söka nytt jobb.

Det är svårt att se när någonting ruttnar inifrån, men man känner det på lukten. Det är mycket som är ruttet i vårt land och många har börjat känna lukten, och varifrån den kommer visar sig väl.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards