Direktlänk till inlägg 21 februari 2012

Politisk styrning av våra liv, leder bara mot en katastrof.

Av Sven-Erik Hemlin - 21 februari 2012 08:11

Från höger till vänster har politiskt förtroendevalda (av partiet utvalda skall det väl egentligen vara) gjort tavlor på löpande band. En del av dem har fått lämna sina uppdrag, men blivit väl omhändertagna av det finurligt skapade skyddsnätet.

Ganska märkligt, att det i vårt land med en regering som säger att vi måste arbeta både mera och längre, finns avdankade före detta politiker som går och drar benen efter sig. Många av dem har berömts för att vara skickliga debattörer och retoriker. Om detta rättfärdigar en livslång försörjning med hjälp av svenska folkets skattepengar, varför ska då vi andra inte ha samma förmån?

Naturligtvis skulle det vara ohållbart, men det pekar i alla fall på det absurda i, att politiker anses vara i en klass för sig. Vi har under många år hört vackert tal om jämlikhet mellan könen, men det läggs inte två strån i kors för att göra någonting åt det. Samma sak med den mest iögonfallande kostnaden för landets skattebetalare, nämligen vår alldeles för omfattande byråkrati

Naturligtvis måste vi börja ifrågasätta hur i hela världen, politiker kunnat tillskansa sig inte bara höga löner och förmåner, utan också varför de inte omfattas av de regler som gäller övriga befolkningen. Den jobblinje och de nya sjukregler som gäller, ska naturligtvis omfatta alla, även politiskt valda personer.

Man kan likna politiska uppdrag vid elitidrottare som lever på sin sport en kortare tid. Efter avslutad karriär tvingas dessa personer stå på egna ben. I de flesta fall har dessa idrottare sett till att få en sparad slant och alldeles säkert också avsatt pengar i pensionsförsäkringar. De som varit duktiga kan under många år, få ihop matpengar genom att hålla föredrag eller bli kommentator i radio eller teve.

Många avdankade politiker sitter i dag och rullar tummarna, de har varit en i mängden och i många fall saknas den utbildning som krävs i dagens läge. En förklaring jag hört många gånger som försvar till det politiska skyddsnätet, har varit att den som offrat sig och utfört ett politiskt uppdrag, måste kunna ha samma levnadsstandard när uppdraget upphör. Hur illa rimmar inte det med villkoren för alla de som avskedas från sina jobb? Många högutbildade med studieskulder mister sina jobb när företag läggs ner, är de inte lika berättigade (om inte mer) att kunna behålla sin levnadsstandard? 

Många ifrågasätter Kungahuset, varför inte ifrågasätta alla de som faktiskt avlönas med skattepengar? De skattepengar som betalas in är ju faktiskt till för att samhället ska utföra tjänster åt invånarna. En väl fungerande skola, vård och omsorg är det som skattepengarna i första hand skall gå till, inte till politiskt skapade jobb.

Att ha en alldeles för stor byråkrati i vårt land, är vi inte ensamma om. Att en alldeles för stor offentlig byråkrati. så småningom får en förödande effekt på landets ekonomi, kan vem som helst räkna ut. Problemet är ändå inte att det för varje år fordras fler som arbetar inom det privata näringslivet, utan vad alla dessa människor skall arbeta med. Har hört idiotiska förslag om att anställa fler inom de offentliga verksamheterna, men det påskyndar bara en ekonomisk kollaps.

Vad jag kan förstå återstår bara att vi övergår till ett samhälle, som inte kräver så mycket pengar att leva i. Kanske är vi redan på väg mot ett sådant, även om det kommer att ta många år. Det finns ju starka krafter som spjärnar emot, utan pengar och en hög inkomst att skryta med är de ingenting.

Det är dags att svenska folket (ja, folk i andra länder också) inser hur grundlurade de blivit av de politiska makthavarna. Men den dagen kommer alldeles säkert, då människan uppskattar det liv de fötts till och har vett att njuta av det. När den dagen kommer, är politiskt styre ett minne blott. Politisk styrning av våra liv, leder bara mot en katastrof.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards