Direktlänk till inlägg 22 januari 2012

För den som ligger på topp, är det bara utförsbacke som väntar.

Av Sven-Erik Hemlin - 22 januari 2012 09:25

Redan efter några dagar hemma, har jag börjat komma in i de gamla rutinerna. Inte när det gäller att sätta mig ner och skriva, tyvärr. Av någon anledning känns det inte längre avkopplande och roligt. Ärligt talat har inte den känslan funnits en längre tid. Jag har inte ens grubblat över vad det beror på, dagarna vill inte räcka till i alla fall.

Är det någonting jag inte gillar, så är det att trampa på i de gamla invanda fotspåren. Alla behöver ruskas om lite då och då, för att inse hur viktigt det är att leva medan vi fortfarande kan.

Jag har många gånger grubblat över vad det är som formar oss svenskar till vad vi är. I många länder anses vi vara allvarliga, stela och tråkiga, till dess en del fått lite innanför västen, förstås. Och kanske är det så, att det inte är många svenskar som vågar släppa loss i nyktert tillstånd. För något år sedan kunde man läsa att det anordnades skrattkurser, bara det ett bevis på att någonting är fel i vårt sätt att leva. Att kunna skratta, till och med åt sina egna dumheter, trodde jag var medfött.

Det känns faktiskt skönt att tillbringa en tid bland människor som inte tar för allvarligt på att allt måste ske omedelbart. Inte vara perfekt heller, för den delen. Det som inte hinns med i dag, kanske hinns med i morgon. Bara för att verkligheten tränger sig på med ständiga problem, får man inte glömma bort att leva. Plikten framför allt, hämmar vårt sätt att leva, det kommer vi underfund med när det är för sent.

Jag tror inte våra politiker insett att alla krav på att vi alla måste vara lönsamma, kommer att få en obehaglig konsekvens för dem själva. Den som mäter framgång i pengar är sannerligen illa ute. Det sägs att man aldrig ska skryta över sin egen plånbok, men det är precis vad vår borgerliga regering gör. Tyvärr finns det ingenting så flyktigt som pengar, tvingas man öppna en fullproppad plånbok i ett blåsväder, försvinner pengarna snabbt med vinden.

Skillnaden mellan succé och fiasko är försvinnande liten, det borde vår regering tänka på. Vår finansminister anser att på det stora hela, har den utlagda vägen fungerat som tänkt var. Det må så vara när det gäller landets ekonomi, men många invånare har kommit i kläm på grund av vårt raserade välfärdssystem.

Vart det leder är det ingen som i dagsläget kan förutsäga, men svenska folket är inte lika underdåniga som de en gång var. Vid senaste valet var det många som missnöjesröstade på SD, det var antagligen bara en förvarning om att mycket kommer att ändras inom svensk politik i framtiden.

Även om det inte kan anses vara sjlvförvållat, visst kommer det här året att innebära stora förändringar. Vi är inte ett land dit tiden inte når, tvärtom är vi känsliga för vad som händer runt omkring oss. Därför förundras man över hur lite som rapporteras om de länder som har svåra ekonomiska problem. Naturligtvis vill inte vår regering att vi ska få veta för mycket om hur det jäser ute i Europa, att allt fler misstror de politiska makthavarna. Men skaran av människor som misstror även våra politiska makthavare, växer för varje dag. Använder man invånarna som ett medel för en stabil statlig ekonomi, kommer bakslaget förr eller senare.

Det är en massa framtida fasta kostnader den borgerliga regeringen dragit på sig, i tron att den ekonomiska tillväxten skulle hålla i sig. Det börjar redan märkas att till och med de som tidigare varit optimistiska om framtiden, nu dragit åt svångremmen. Handlarna har redan dragit åt sig öronen, dansen runt guldkalven är på väg att ta slut. När konsumtionen minskar skapas en nedåtgående spiral som blir svår att få stopp på.

Men många kan i alla fall säga att det var roligt, så länge det varade. Det gäller antagligen även vår nuvarande regering efter nästa val. För den som kravlat sig upp till toppen, gäller det att stå stilla och inte göra för stora rörelser, för börjar det glida, så blir det utför. Men det är klart, fallet går fortare om falluckan öppnas. Det finns många sätt att öppna den, det visar inte minst Juholts alla misstag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards