Direktlänk till inlägg 10 december 2010

En liten morgonfundering.

Av Sven-Erik Hemlin - 10 december 2010 07:13

Ett återfall igen, vaknade före fem. Förhoppningsvis ska det inte bli en vana. Ja, både vad gäller att vakna tidigt och sätta mig ner och skriva. Men det börjar hända saker i riksdagen, det var sannerligen på tiden.

   Regeringen fick på tafsen vid omröstningen, det var uppiggande. Jösses, vilken dålig förlorare vår statsminister tycks vara. Varför ska oppositionspartierna ta ansvar för hur SD röstar? Det är faktiskt moderaterna som satt ribban för att det måste sparas in på saker, som kostar invånarna pengar. Dessutom är det sittande regering som påtalat alla missförhållanden inom sjukförsäkringssystemet och a-kassan. Den borgerliga alliansen har däremot inte snålat med att förstärka sin maktposition. Nu skipades rättvisa, så ser nog de flesta det som hände.

   Hur många som fått lida av den politik som förts de senaste fyra åren är svår att överblicka, men många tragedier har utspelats på grund av politiska beslut. Det pratas om samhällsklyftor har skapats, men de har funnits i många år. Med det politiska system vi har, kommer det aldrig att bli ett rättvist och mänskligt samhälle.

   Men det finns en ljusglimt, SD har visat att med ett budskap de flesta kan förstå och sympatisera med, går det att locka väljare. Skulle inte förvåna mig om ett nytt parti växer fram till nästa val och ställer till det för de etablerade. Ja, om det inte blir nyval redan under nästa år, förstås.

  De eftergifter C, FP och KD tvingas till, gynnar knappast dessa småpartier. För sympatisörerna räcker det inte att deras företrädare får sola sig i glansen, de vill att deras hjärtefrågor ska drivas igenom. Även om FP har rätt när det gäller skolan, att den är bedrövlig, har de inte hittat rätt utgångspunkt att förändra den.

  Det första som borde hända med skolan, är att staten tar över ansvaret, annars riskerar det hela att bli ett fiasko. Alldeles för många kockar blir inblandade och resultatet blir också därefter. På något underligt sätt liknar vårt skolväsende SJ, som tycks leva kvar i sextiotalet. Det blev helt andra saker som prioriterades, allt blev politik. Inte ens gamla sossar minns vad det var som skulle prioriteras, det blev flum av allting.

   Tyvärr är det inte bara våra järnvägar som det duttats med, se bara på vårt vägnät hur nerslitet det är. Vad jag kan förstå är det nu för sent att tigga EU om pengar för att rusta upp vår infrastruktur, som många andra länder gjort. Men det är klart, de länder som fått hjälp har aldrig skrutit med sin plånbok, som vårt land gjort. Man ska aldrig skryta över sin egen plånbok, då blir den bara tunnare.

   Med tanke på hur många människor behandlas sedan förändringens vind svept över vårt land, känns det vemodigt. Att det nu ska sparas in trehundra miljoner på regeringskansliet är bara en droppe i havet, det går att spara in mycket mer. Vi kan utan att det påverkar invånarna skära ner riksdagens ledamöter till hälften, samma sak inom kommuner och landsting. Först då kommer vår så omtalade demokrati att fungera.

   Ska verkligen vårt land behöva se ut som det gör? Vi ska inte behöva ha skola, vård och omsorg i kris, vi är ju ett rikt land. Eller är det bara på papperet?Människor ska inte behöva komma i kläm när det gäller våra så viktiga grundstenar. Ändå är det de svaga grupperna som drabbas hela tiden. På sätt och vis önskar jag, att jag varit en övertygad moderat, då hade jag inte behövt bry mig om andra människors känslor eller elände.

   Till vår statsminister och de övriga i regeringen vill jag bara säga efter nederlaget vid omröstningen: Välkomna till verkligheten. Nu är det dags att ställa undan de dyra skorna och börja tassa fram i ullstrumpor. Det gäller att blidka inte bara SD, utan alla invånare i vårt lilla hemvävda land.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards